Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 22. augusts
Rudīte, Everts

Rinkēvičs: "Patiesības mirklis" par valdības rīcībspēju gaidāms pēc vasaras pārtraukuma

"Patiesības mirklis" par Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcībspēju gaidāms pēc vasaras pārtraukuma, pirmdien intervijā TV3 izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pēc viņa vārdiem, sekmīgam valdības darbam būtisks neesot balsu skaits, bet gan spēja pieņemt lēmumus, un pašlaik valdība tos spējot pieņemt. Tomēr "patiesības mirklis" par valdības rīcībspēju esot gaidāms tuvākā mēneša vai divu laikā, kad pēc vasaras pārtraukuma valdošajai koalīcijai būs jāatrisina daudz sarežģītu lietu - jāvienojas par nākamā gada budžetu un nodokļu politikas izmaiņām, jārisina "Rail Baltica" situācija u.tml.

Lielākais tuvākais izaicinājums būs pieņemt nākamā gada budžetu, kas būs izaicinoši valsts ierobežotā finanšu apjoma dēļ, piebilda politiķis.

Runājot par iespējamo valdības paplašināšanu, Rinkēvičs izteicās, ka, "cik saprotams", kuluāros par to ticis runāts, bet ar viņu kā Valsts prezidentu par to vēl neviens neesot runājis. "Reizi gadā drāma ap un par valdību ir neizbēgama," ironizēja prezidents.

Savukārt aicināts vērtēt paša darbu pilnvaru termiņa pirmā gada laikā, Rinkēvičs pauda, ka vēl trīs gadi viņam ir priekšā un darāmā esot daudz. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka daudz darba prasa drošības jautājumi un vairāk nekā domāts prasījis dialogs ar tiesu varu, īpaši par jautājumiem, kas saistīti ar valsts drošību.

Līdz gada beigām viņš vairāk cer koncentrēties uz valsts konkurētspējas jautājumiem, tostarp līdz gada beigām plānotas trīs lielākas vizītes kopā ar uzņēmējiem - uz Kaliforniju, Vāciju un Dienvidkoreju, kur plānots runāt gan par sadarbību aizsardzības rūpniecībā, gan par sadarbību IT un eksporta veicināšanā.

Birokrātijas mazināšanas jautājumā valsts neesot tikusi tālāk par saukļiem un lozungiem, atzina prezidents.

Par to, vai būs gatavs kandidēt uz otro termiņu prezidenta amatā, Rinkēvičs būšot gatavs spriest vien 2027.gadā. Savukārt tautas vēlēts prezidents viņam nešķiet pašlaik būtisks jautājums, jo cilvēkus uztrauc citi jautājumi, kas pamatā saistīti ar drošību un nākotnes perspektīvām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas