Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rinkēvičs pie prezidenta saņems tikpat daudz, cik Stiprais

Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāra Edgara Rinkēviča mēneša atalgojums, turpmāk pildot Valsts prezidenta kancelejas vadītāja pienākumus, tiks noteikts tādā pašā apmērā kā viņa priekštecim Eduardam Stiprajam – 4480 latu pirms nodokļu nomaksas, _Dienai _apstiprināja kancelejas vadītāja p.i. Ēriks Ozols.

Ne E.Rinkevičam, kurš pāries darbā uz prezidenta kanceleju, ne E.Stiprajam, kurš nolēmis atgriezties diplomātiskajā dienestā, mainot amatus nekādas prēmijas vai kompensācijas nepienākas. "Kompensācijas ierēdnim vienas mēnešalgas apmērā tiek izmaksātas, ja tiek likvidēts viņu amats, vai tiek samazināts strādājošo skaits," saka Valsts civildienesta pārvaldes direktors Māris Skudra. Viņš gan norāda, ka Valsts prezidenta kanceleja nav uzskatāma par ierēdniecības iestādi,  taču uz to ir attiecināmi tie paši nosacījumi.

E.Rinkēvičs amatpersonas deklarācija par 2007.gadu liecina, ka pērn viņš nopelnījis 50 310,9 latus, kas ir vidēji 4 192,6 latu mēnesī pirms nodokļu nomaksas. 2 067 latus E.Rinkēvičs saņēmis kā komandējuma naudu. Tas nozīmē, ka viņa atalgojums prezidenta kancelejā palielināsies.

AM sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis norāda, ka šogad E.Rinkēviča atalgojums nav audzis. Kā valsts sekretāram AM viņam maksā 2 747 latus pirms nodokļu nomaksas, savukārt pārējo nodrošina vadības līgums.

Diena jau rakstīja, ka līdzšinējais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs iecerējis atgriezties diplomātiskajā dienestā. Kādu amatu viņš ieņems pagaidām vēl nav zināms.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas