Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ronis nākamnedēļ tiksies ar vairāku valstu vēstniekiem

Nākamnedēļ ārlietu ministrs Aivis Ronis tiksies ar vairāku valstu vēstniekiem Latvijā, informē Ārlietu ministrija. Tikšanās paredzētas ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā Čenu Vendzju, Baltkrievijas vēstnieku Aleksandru Gerasimenko un Kazahstānas vēstnieku Galimžanu Koišibajevu.Tikšanās laikā ar Ķīnas vēstnieku A.

Ronis plāno pārrunāt Latvijas un Ķīnas divpusējās attiecības, kā arī Ķīnas kā Eiropas Savienības (ES) stratēģiskas partnervalsts lomu gan politikā, gan ekonomikā. Ministrija norāda, ka A.Ronis jau iepriekš ES ārlietu ministru sanāksmē uzsvēris ES un Ķīnas dialoga nozīmi drošības politikas jautājumos. Sarunas ietvaros tiks pārrunāta arī gaidāmā Ministru prezidenta un citu Latvijas politisko partiju pārstāvju dalība pirmajā Ķīnas-ES augsta līmeņa politisko partiju forumā 24.-27.maijā Pekinā.Savukārt ar Baltkrievijas vēstnieku A.Gerasimenko ārlietu ministrs pārrunās abu kaimiņvalstu attiecības, kā arī sadarbību ES Austrumu partnerības iniciatīvas ietvaros. Kā uzskata ministrs, Latvija un Baltkrievija ir nozīmīgi ekonomiskās sadarbības partneri, notiek aktīvi kontakti, īpaši starp pierobežā dzīvojošiem cilvēkiem un pašvaldībām.

Tikšanās dienaskārtībā ar Kazahstānas vēstnieku ir Kazahstānas prezidentūra Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā un tās ietvaros plānotie pasākumi. Tāpat A.Ronis ar G.Koišibajevu pārrunās Latvijas un Kazahstānas sadarbību nemilitāro kravu tranzīta uz Afganistānu jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas