Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Rozentāle aicina valdības sēdes laikā uzklausīt telšu pilsētiņas iemītniekus

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) valdības šī gada pēdējā sēdē aicināja darba kārtībā iekļaut jautājumu par protestētājiem pie valdības ēkas, jo būtiski esot tos uzklausīt. Viņa aicina šo jautājumu tomēr iekļaut jau nākamajā valdības sēdē, lai ministri uzklausītu piketētājus, kas aptuveni mēnesi dzīvo teltīs iepretim Ministru kabineta ēkai.

Valdības sēdes darba kārtībā šis jautājums netika iekļauts, tā vietā veselības ministre saņēma Ministru prezidenta biroja vadītājas Olitas Augustovskas telefonisku uzaicinājumu piketētājus apmeklēt kopā ar valdības vadītāju. 

„Uzskatu, ka piketētāju prasības jāuzklausa visai valdībai, nevis atsevišķiem delegātiem. To apstiprināja arī mana šīsdienas saruna ar cilvēkiem, kas dzīvo teltīs pretī valdības ēkai. Atsevišķai sarunai ar valdības vadītāju viņi neredz lielu jēgu," secinājusi veselības ministre. Viņa uzskata, ka situācija, kad ziemas laikā cilvēki gatavi mēnesi dzīvot uz ielas teltīs, tādējādi paužot attieksmi pret valstī notiekošo, liecina par vilšanos, neziņu un pilnīgu uzticības zudumu. Lai arī piketētāju prasības ir zināmas un arī viņi apzinās, ka tās nav īsos termiņos izpildāmas, būtiski esot viņus uzklausīt. "Tādēļ aicinu nākamā gada pirmajā valdības sēdē tikties ar telšu pilsētiņas pārstāvjiem. Valdības ministriem ir jāsadzird protestētāju prasības un jāmeklē risinājums, jo ekonomiskā attīstība un nodarbinātības jautājumi, kuri izvirzīti kā būtiskākie, skar tūkstošiem Latvijas ģimeņu,” norāda B. Rozentāle, kura ar telšu pilsētiņas pārstāvjiem tikusies jau vairākkārt.

Jau ziņots, ka B. Rozentāle uzdevusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājam Semjonam Štriham nodrošināt, lai regulāri, pie Ministru kabineta ēkas tiktu pārbaudīts un novērtēts piketētāju veselības stāvoklis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas