Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rozentāle: Narkomānu rehabilitācijā jāiesaista arī privātais sektors

Samazinātā budžeta apstākļos narkomānu rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanā jāiesaista arī privātais sektors, pēc slimnīcas "Ģintermuiža" un Rindzeles Narkomānu rehabilitācijas centra apmeklējuma secinājusi veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

Politiķe uzskata, ka sadarbībā varētu iesaistīt, piemēram, privātos rehabilitācijas centrus. Atbalstu varētu sniegt arī kristieši, kristīgo misiju pārstāvji, kuri nodibinājuši narkomānijas ārstēšanas programmas. Tāpat esot jānovērtē pašvaldību iniciatīvas un to sadarbības iespējas ar saviem sadraudzības partneriem citās valstīs, uzskata ministre.

Vizītes laikā veselības ministre pārliecinājās, ka rehabilitācijas centra ēkas ir ļoti sliktā stāvoklī. Pēc sertificētu būvniecības speciālistu atzinuma, viena no ēkām nemaz nav atjaunojama un ir nojaucama, savukārt pārējo ēku rekonstrukcijas izmaksas, pēc slimnīcas "Ģintermuiža" valdes priekšsēdētāja Ulda Čāčus aprēķiniem, svārstās 2 līdz 2,5 miljonu latu robežās.

Rozentāle uzsvēra, ka par narkomānu rehabilitācijas programmu tālāku nodrošināšanu ministrija lems, uzklausot valsts galvenos speciālistus narkoloģijā un psihiatrijā, kuriem ministre aicinās izteikt savus priekšlikumus narkomānu rehabilitācijas programmu nodrošināšanai.

"Nekādā gadījumā budžeta samazinājumu narkomānu rehabilitācijai nevar uzskatīt par esošo programmu sagraušanu, jo tās tiek nodrošinātas, īpašu uzmanību veltot pusaudžu narkomānu rehabilitācijai," uzsvēra Rozentāle.

Tāpat Rozentāle arī informēja, ka ierobežotā finansējuma apstākļos un pie 2010.gada plānotā budžeta apjoma, kas veselības nozarei paredz samazinājumu par 46 miljoniem latu attiecībā pret šā gada budžetu, par prioritāti ir noteikta bērnu un grūtnieču veselības aprūpe, neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšana, kā arī psihiatrijas un onkoloģisko pacientu, tostarp leikēmijas pacientu, ārstēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas