Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rožukalne: Skatītāji ir izslāpuši pēc nacionālā vidē radīta seriāla satura

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Paulis
P
Piekrītu pilnībā pēdējā komentētāja izteikumiem, vien piebildīšu, ka jaunajā LTV produktā - BŪT MĪLĒTAI, neatradu NEVIENU komponentu, kas mani motivētu šo seriālu skatīties, bet tas nenozīmē, ka tur VISS bija slikti, bet NEKAS nebija tik labi, lai piesaistītu uzmanību.
Inuss Vilnis
I
Nu nav jau tā, kā te viena otra drukā, ka V.Lejiņa ir vienīgā, kas šajā valstī var uztaisīt seriālu, kas būtu daudzmaz skatāms un par piemēru min Likteņa Līdumniekus. Pirmkārt, tā bija TV filma, jo bija uzņemta naturālos apstākļos ar ārskatiem un tas ievērojami atvieglina režisora darbu, jo iespējams dažādi izpausties. Un arī šajā, visumā apmierinošajā darbā - itin viegli bija sameklējamas dažādas dīvainības, kaut vai tās latviešiem neraksturīgās mistiskās Enijas izdarības, ko seriāla sākumdaļā atveidoja Pļavniece. Un lai atceramies, ka V.Lejiņas darbiņš ir arī Tumsas Puķe, kas patiesībā bija vēl dīvaināks murgs nekā jaunais LTV1 seriāls. Ar šo repliku nekādā ggadījumā nevēlos slavēt Martinsona veikumu, vien gribu atgādināt, ka arī tie, kurus minam par piemēru - mēdz radīt nebaudāmus produktus.
pardomas
p
es atkal priecaajos par jauno seriaalu. tas ir taapat kaa ugunsgreekaa - viens aktieris labaaks, cits sliktaaks. manupraat, cilveekiem - skatiitaajiem ir gana gruuti pierast pie jaunas formas, jaunas izteiksmes un taapec ir vieglaak palikt pie taa pasha, ko jau redz n-tos gadus. un tas ir normaaali. es priecaajos, ka ir alternatiiva. skiet, ka vieniigais objektiivas miinuss ir tas, ka tas notiek LTV1. nu padomajiet godigi, ja to raiditu tas pats TV3 vai LNT, cilveki peertos 100 x mazaak. vienkarshi - visus, kas grib pacelt augshaa galvas, tos uzreiz nospiez. es veeletos, lai butu kaa senos laikos - un gribu veleeties skatiities panoraamu, bet tas ir tik garlaiciigi... es gribeetu noskatiities but miiletai un pec tam panoraamu. bet es izvelos lnt vai tv3 to atraktiviates del. nu ja jau es redzu zinas daudz atrak un labak pasniegtas, kapec man skatities panoramu? tad - ja es gribu redzet zinas, tad man jaatsakas no but miletai. nu stulbi... es lasu zinas interneta un skatos but miletai un novelu komandai un aktieriem drosmi un izturibu shajaa negaaciju juuklii - radiet - tas ir daudz tiiraaks produkts un daudz dzilaaks. taapec diemzeel arii lielajai masai nesaprotamaaks. zeel - skiet, ja juus tur kaadu pazaudesiet, nonaveesiet, apmelosiet - juus miilees vairaak. zeel man muusu latviesu iistermina domaataajus. es ljoti ceru, ka but miletai vel raadis un raadis. starp citu - pirmo reizi pa ilgiem laikiem man Zeltina skiet pavisam laba!
Gaidīju, bet smagi vīlos
G
Piederu pie tiem, kas latviešu seriālu skatītos labprāt, bet tikai tad, ja tas būtu "Likteņa līdumnieku" līmenī. Tukšuma un lētuma jau tā mums visapkārt ir gana daudz, lai to atļautos rādīt arī valsts galvenā televīzija /vismaz tādai LTV vajadzētu būt/. Var tikai pabrīnīties par NEPLP kluso piekrišanu 100.panta nomaiņai uz šo te... /nelietošu to nepieklājīgo vārdu, kuru iedomājos/. Jāsaka, ka seriāla sākuma sērijas centos uzņemt ar lielu devu iecietības - sak' ar laiku iespēlēsies, bet... cik tad nu var!? Rullē tā tik vien uz priekšu, līmenis neceļas ne par mata tiesu. Tā kā esmu liela teātra cienītāja, tad labi saprotu tos latviešu skatītājus, kuri mūsu seriālus gaida, lai varētu redzēt iemīļotos aktierus. Personīgi es biju ļoti priecīga, kad "UgunsGrēkā" parādījās Dumpis. Zinu, ka daudzi teātra mīļotāji šobrīd teātrus neapmeklē spaidīgo materiālo apstākļu dēļ, tad nu pašmāju seriāls viņiem sniedz kaut mazliet prieka ikdienā. Bet ne jau nu tāds, kādu uzcepis Kots... KO DARA LEJIŅA!? Kāpēc nedod iespēju viņai!?
Putniņš (ne Pauls)
P
Manuprāt., recenzentei neko īpašu pārmest nevar, nav jau nemaz slavējusi šo gara nedarbu, vien norādījusi, ka interese ir liela, ko grūti noliegt, jo visas šīs mūsu negatīvās replikas šeit un citur taču liecina par interesi. Seriāls patiešām nav izdevies un man patiesi žēl aktieru, kuriem nu sanācis vien naudas pelnīšanas darbiņš, bet sirdij - nekā...
nevajag
n
Līdz galam sēriju lai noskatītos vajag ļoti saņemties.šrunts.
Tā gan
T
Jautājumā par slāpēm nevar palīdzēt Cola un seriāli. Vai arī Rožukalne piedalīsies susaņiniešu kampaņā un vedīs mūs uz nekurieni? Dita Rietuma arī jautā, kurš no mēsliem labāks. Attaisnojums- kad kauna jūtas dalīja, nebiju mājās.
TV
T
tāda ideja kā tautas šlāgerizācija. Paldies šim seriālam (pārs sērijas noskatījos) un tagad man ir skaidrs, ka būšu ieekonomējis laiku, jo to skatīties man nevajadzēs. Tik aprobežotu ideju apviļātu darbu nebiju pēdējā laikā redzējis. Tātad iecerēta tautas serializācija (sterilizācija).
zults kritizetaa
z
NEPROFESIONALITATE. tas ir viss, kas sakams par so serialu! Turklat gandriz visaas jomaas. Peksni Rozukalne vairs nezin tadu vardu ar kuru parasti barstaas pa labi pa kreisi. Rozukalne ir vienkarsi vecene, kurai nepatik sievietes, un par Martinsonu vina baidas ko sliktu pateikt, jo satiekoties tas vinai neuzsmaidiis. kauns par tadu provincialismu "mediju specialistes" izskataa.
Bute
B
Starp citu to Vilsona atstāstu par viesošanos pie urologa vajadzēja nevis izstāstīt, bet izspēlēt, tad tas būtu seriāls par ārstiem. Tieši tā - samaksā 25 Ls, lai saņemtu nosūtījumu uz analīzēm, samaksā par analīzēm, atnāc atpakaļ pie ārsta, kur atkal maksā par 'vizīti un tad tev iesaka nopirkt bezrecepšu medikamentu - pārtikas piedevu, bet kopumā šis padoms izkasā ap 50 un vairāl latu...
Toročelli
T
Nonāvējot mēķi un virsuzdevumu, KO GRIBU PATEIKT, triumfē tukšums un piečurātu kaktu smaka.
Recenzente
R
Andiņ pārāk saudzējoši izteicies! Saprotu režisora un teksta autora ieceri, taču pietrūka talanta dzirksts. Aktieri var līst no ādas ārā, bet neiepūtīs to dzirksti. Pozītīvi, ka Jančevsku saulītē izvilka, apbrīnoju šo aktrisi,kura turklāt viena bērnus audzina un iepazinusi rūpju dienas, kas atspoguļojas viņas acīs un arī zem tām. Arī Reinim loma iedota un Līgai Liepiņai, tomēr mūsu teātra novecot sākušie bijušie grandi. Bet... Nu kas var būt vēl banālāk, kā ar Līgas Liepiņas palīdzību uzmeistarot kaut ko starp žurku Kornēliju un Ugunsgrēka Zentu!!! Arī tas Zelta Drudža reklamētājs Vilsons tā kā uz Mieriņa lomu no Ugunsgrēka velk. Bet tas plāns ar abiem rūķīšiem palīgstrādniekiem nu it kā humoram iecerēts, bet drīzāk kaitina tā Lūriņas vīra burkšķēšana, nekā smīdina. Nez, kāds no viņa Karlsons iznācis. Būtu labāk viņam kādu dramatisko lomu iedevuši. Un Zeltiņa, starp citu, lai kā te viņu neaprietu, tēlo sakarīgi, atklāj sava tēla raksturu, kamēr Laizāns visās lomās pēdējā laikā vienveidīgs un sen jau vairs no viņa nedveš Lieliskā vīrieša gars... Tiktāl par aktieriem. Nu par saturu. Grūti iedomāties ģimenes ārstes šādu pieeju dzīvei. Tad jau daudz sakarīgāks seriāls būtu, ja tas stāstītu par viņas un pacientu attiecībām, izspēlētu daždažādas situācijas, kādas pieredz ģimenes ārsti un kas būtu daudz aizraujošāk. Bet, ne, nu jau kā štamps, ja reiz ir paaugušies bērni, tad sasaistīti ar narkomānijas problēmām... Pat grūti iedomāties, ko vēl štampiskāku izgudros turpmāk.... Un patiesībā, jau paskatos tikai "caur vienu" sēriju, jo sāka garlaikot jau pirmās sērijas vidū... No vēlu steigšus mainīt scenārija attīstību - atvēert klīniku un tad pavilkties uz ko līdzīgu seriālam "Septiņām pēdām zem zemes", kas ar hurmoru vēstīja par apberdīšanas kantora ikdienu, te nu varētu to mūsu tā saucamo ģimenes ārsta ikdienu apspēlēt, mūsu pacientu domāšanu ( tantuki, kas alkst pēc padomjaila slimnīcām), vīriešiem,kurus tikai sievas aiz rokas pie ārsta var aizvilkt, ar situācijām, ka receptes izraksta, bet pacients tās nemaz neizmanto, pa starpu pie kāda dziednieka aiziet, un ir taču tik daudz anekdošu par ārstu un pacientu attiecībām,kuras te varētu izspēlēt... Nevis kārtējā ģimenes nesaskaņa un banku problēma, kura ne uz ko interesantu nevekl...
Diegs
D
Saturu mums nevajag. Sarurs atver acis un aktivizē domas, tas ir bīstami."Dramaturģisko"materiālu raksta absolūtie diletanti, neapdāvināti grafomāni, kas nopludinājuši televīziju un arī mūsu nacionālo dārgumu- teātrus. Balagānisku papļerkstēšanu kultivē arī 100 gramu kultūras kleķerējums.Jundze mīl cilvēkus, it īpaši tos, kas mētājas par žurnālu vākiem un nozīmīgākajām lappusēm. Mulsināšanai šad tad iesprauž pa kādam profesoram vai atmodas darbiniekam. Cieņā ir marginālijas vai, pareizāk sakot, princips- kā sanāks ,tā būs labi. Augu dienu plūst samazgas.Ko līdz ceļš, ja tas nekur neved? Kas tas varētu būt par satricinājumu, kas apturētu bezjēgu? Piemēslot cilvēka apziņu, padarīt to impotentu ir tas pats, kas nokaut. Kāda nozīme ir Radio un televīzijas padomei? Ja modīsies sirdsapziņa un goda prāts, cilvēka dzīves jēgas un misijas apziņa, var atgadīties plūdi. Šopavasar tie nav gaidāmi.
Pavecs skatītājs
P
Šij kundzei pilnīgi var piekrist : garas muldēšanas/Reiņa u.c. izpildījumā/, bezsatura darbība /nesakarīga dīvāna staipīšana Vilsona u.c. izpldījumā divu pirmo pārraižu laikā/ kā arī citas neizprotamas darbības šo "seriālu"padarīja neskatāmu jau pašā sākumā. Varbūt, ka tālāk ir labāk, bet es to vairs neskatos. Cik noprotu, tad vismaz Kotam pašam patīkot.
zīle
z
Tiešām , garlaicīgi un muļķīgi...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas