Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

RP aicina atbildīgos ministrus aktīvi rīkoties sakarā ar VK atklātajiem pārkāpumiem Rīgas brīvostā

Reformu partija (RP), kas virza vairākas iniciatīvas saistībā ar reformām Latvijas ostu pārvaldībā, aicina visus atbildīgos ministrus, kuru pārstāvji strādā Rīgas brīvostas pārvaldē, rīkoties atbildīgi un aktīvi, reaģējot uz Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem brīvostā, uzskata RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

"Nav pieļaujams, ka pēc revīzijas atklātajiem pārkāpumiem, kuru rezultātā laikā no 2009. Līdz 2011.gadam nelietderīgi ir izšķērdēts 41 miljons latu, neseko nekāda reakcija no valdības puses. Ņemot vērā Satiksmes ministrijas pienākumu pārraudzīt ostu darbu, aicinām ministru lemt par brīvostas pārvaldes vadības atbildīgu par konstatētajiem pārkāpumiem," uzsver V. Dombrovskis."Ir atvērts jautājums arī par Rīgas domes pārstāvju darbu brīvostas pārvaldē, mēģinot novilcināt ziņojuma publiskošanu, nepamatoti apstrīdot to. Rīgas domes paziņojumos trūkst konsekvences. Kamēr domes priekšsēdētājs, nevēloties siltināt mājas pilsētā, pieprasa manipulēt ar PVN likmēm, viņa vietnieks, vadot Rīgas brīvostas valdi, nelikumīgi izšķērdē 41 mijonu latu," norādīja V.Dombrovskis.No savas puses RP pārraudzībā esošo Ekonomijas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas pārstāvji Rīgas brīvostas pārvaldē jau pirmdien, 11.martā, ir uzrakstījuši iesniegumu Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrai, lūdzot izvērtēt Valsts kontroles (VK) likumības revīzijas gaitā konstatētos pārkāpumus Rīgas brīvostas darbā laikā no 2009. līdz 2011.gadam un, atbilstoši savai kompetencei."Rīgas brīvostas valde strādā kā balsošanas mašīna. Valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks neuzskata par vajadzīgu iepazīstināt valdes locekļus ar visiem dokumentiem un attiecīgo informāciju, kas skar valdes sēdēs izskatāmos jautājumus un šāds darba stils nav pieņemams. Tā tas bija arī gadījumā ar Valsts kontroles ziņojuma apstrīdēšanu," jau agrāk norādīja VARAM pārstāve Rīgas brīvostas valdē Inga Antāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas