Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

RP pašvaldību vēlēšanās startēs atsevišķi

Reformu partija (RP) ir lēmusi pašvaldību vēlēšanās startēt atsevišķi, un pašlaik nav pamata, lai lemtu par šīs izvēles mainīšanu, otrdien sacīja RP izpilddirektors Ivo Valdovskis.

Viņš norādīja, ka Vienotības izvirzītās Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātes Sarmītes Ēlertes izteikumus RP netulko kā aicinājumu mainīt politiskā spēka pieņemto lēmumu. Tā vienkārši ir Ēlertes vēlme sastapties ar politiskajiem konkurentiem, iespējamajiem kolēģiem un iesākt diskusiju par to, kā ir jāpārvalda Rīga.

Ja veidosies kādi jauni apstākļi, RP atbildīgās institūcijas varētu vēlreiz lemt par formu, kādā notiks piedalīšanās Rīgas pašvaldības vēlēšanās. Līdz ar to lēmuma maiņa ir teorētiski iespējama, kā tas ir jebkuras citas organizācijas darbībā, uzsvēra RP izpilddirektors.

Viņš piebilda, ka nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LLNK) bija pirmā, kura nevēlējās veidot kopīgu apvienību startam Rīgas domes vēlēšanās. Savukārt VL-TB/LNNK kandidāte Rīgas mēra amatam Baiba Broka sacīja, ka kaut arī nacionālās apvienības valde nolēma pašvaldību vēlēšanās startēt ar atsevišķu sarakstu, pēc Rīgas domes vēlēšanām VL-TB/LNNK plāno sadarboties ar pašreizējiem Saeimas koalīcijas partneriem - RP un Vienotību.

Broka uzskata, ka latviskajām partijām būtu "jāsēžas pie viena galda", lai diskutētu par turpmāko sadarbību, pārrunātu partiju programmas. Uzrunāt vajadzētu ne tikai RP un Vienotību, bet arī citas latviskās partijas, ka plāno startēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā, norādīja Broka.

Kā ziņots, Vienotība varētu izteikt piedāvājumu RP par kopīgu startu vēlēšanās un ir jāatrod labākais veids, kā kopā iegūt vairāk balsu, 26.novembrī žurnālistiem sacīja Vienotības kandidāte mēra amatam Rīgas domes vēlēšanās Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas