Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rugāte: Raidījumā teicu patiesību; Segliņš: Rugāte nav no melīgākajiem deputātiem

Iespējams, ka es nesapratu, ka raidījuma “Kas notiek Latvijā” dalībnieks man vaicā par priekšlikumu, nevis visu likumprojektu, paziņojumā skaidro Antra Rugāte (TP), kurai tiek pārmesta divkosība saistībā ar balsojumu par algu publiskošanu un policijas rīcību Neo lietā, kas deputātei nav pieņemama.  “Raidījumā teicu patiesību.

Ja ir jautājums par likumprojektu - balsoju PAR likumprojektu (pret bija 1, tā nebiju es, atturējās 2, un to vidū arī nebiju es). Balsojums ir Saeimas stenogrammā. Raidījuma dalībnieks, iespējams es to tā nesapratu, jautāja par priekšlikumu, ko bija iesniedzis Kārlis Šadurskis.  Es patiešām balsoju PRET Kārļa Šadurska priekšlikumu ar numuru 34, kā pret nesamērīgu un pārspīlētu, pieprasot ik mēnesi publiskot darbinieku vārdus, uzvārdus, ieņemamos amatus un atalgojumus. Taču priekšlikums tika pieņemts. Biju, esmu un būšu pret nesamērīgiem pārspīlējumiem, bet par atklātību saprāta un samērības robežās. Tāds ir mans viedoklis,” skaidro deputāte.A.Rugāte noraida pārmetumus, ka melojusi. “Lai gan spēja melot esot gana laba intelekta pazīme, - šoreiz šī īpašība vairāk piestāv Iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei. Es kaut kā iztikšu, paliekot pie patiesības teikšanas,” piebilst deputāte.

Segliņš: Rugāte nav no melīgākajiem deputātiem

«Nezinu, ko vakar teica Anta Rugāte, taču zinu, par ko mēs pagājušajā nedēļā balsojām,» tā atbildēja TP biedrs un Saeimas deputāts Mareks Segliņš, lūgts komentēt savas partijas biedres A.Rugātes izrunāšanos, vēsta Db.lv.

«Par saviem vārdiem katrs cilvēks atbild pats,» viņš turpināja, uzsverot, ka tas droši vien bijis kāds pārpratums, jo «Anta Rugāte nav no tiem melīgākajiem deputātiem, gluži pretēji — viņa ir ļoti tieša un prātīga».

Arī TP Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks Vents Armands Krauklis uzskata, ka «televīzijā tā mēdz gadīties» un ir sacelta «pilnīgi nepamatota ažiotāža», jo notikušais esot vienkārši kļūda.

Jau rakstīts, ka LTV raidījumā uz iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces repliku par TP pārstāves divkosību, jo pagājušajā nedēļā A.Rugāte līdz ar lielāko daļu TP deputātu nobalsoja pret grozījumiem Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas noteiktu, ka internetā katru mēnesi tiks publiskoti valsts amatpersonu atalgojumi, A.Rugāte apgalvoja, ka nav balsojusi «pret». No šā apgalvojuma viņa neatkāpās arī tad, kad Neo atbalsta akcijas rīkotājs Armands Leimanis tiešraidē iepazīstināja ar Saeimas sēdes stenogrammas datiem, kas apstiprina A.Rugātes «pret» balsojumu. Savukārt kratīšanu žurnālistes mājās A.Rugāte ir asi nosodījusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas