Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šadurskis: Ušakovs ir tikai izkārtne, ne jau viņš veido politiku

Rīgā Latvijai lojāliem mazākumtautību skolu vadītājiem šobrīd nav viegli, intervijā Latvijas Avīzei saka Pilsoniskās savienības Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis. Viņš stāsta par Rīgas pašvaldības deputātu spiedienu uz skolām. Pēc viņa teiktā, par Rīgas mēru kļuvušais saskaņietis Nils Ušakovs ir tikai izkārtne un ne jau viņš veidojot šo politiku.

“"SC" politiķi var runāt, ko grib, es skatos uz viņu balsojumiem Saeimā, kas valodas, pilsonības un daudzos citos ideoloģiskos jautājumos ir tieši tādi paši kā "PCTVL" un vienmēr fonā ir jautājums – kā uz to skatīsies Krievija. "SC" ir kā sirēnas, kas skaisti dzied dienvidu jūrās un vilina pie sevis vēlētājus, bet, kad piebrauc tuvāk, ieraugi pavisam ko citu. Es gan esmu diezgan skeptisks par milzīgajiem panākumiem, kurus Urbanovičs sev iztēlojas. Lielākā daļa neizlēmušo vēlētāju ir latvieši,” intervijā Latvijas Avīzei saka K.Šadurskis.Pēc viņa teiktā, Rīgā uz Latvijai lojāliem mazākumtautību skolu vadītājiem spiediens no pašvaldību deputātiem ir diezgan liels un vajadzīgs liels entuziasms, lai to pārvarētu. “Es, protams, nesaukšu nevienu direktoru vārdā, jo tas tikai varētu palielināt iespējamās represijas, bet man ir bijušas konsultācijas ar vairākiem skolu vadītājiem, un es varu tikai apbrīnot viņu vēlmi turēties pretī šim spiedienam. Piemēram, man piezvana direktors un stāsta – esot ieradies Rīgas domes deputāts, pieprasījis to un to. Uz ko es atbildu – jā, tā viena prasība ir likumīga, šī informācija jāsniedz, bet pārējais gan nav likumīgi un to nevajag darīt. Bet sajūta ir tāda, ka visu laiku skatās uz pirkstiem un par katru mazāko kļūdu var sekot ļoti bargas sankcijas, faktiski izrēķināšanās. Cik ilgi cilvēks, kurš godīgi dara savu darbu, var strādāt ierakumu apstākļos...,” teic K.Šadurskis.K.Šadurskis tomēr prognozē, ka spēku samērs līdz vēlēšanām mainīsies par sliktu promaskaviskajām partijām. Viņš cer, ka "Vienotība" Saeimā iegūs ap 40 mandātiem. Tātad pietiktu ar kādu vienu ne tik demokrātiski noskaņotu partiju, lai izveidotu koalīciju. “Protams, teorētiski iespējams, ka promaskaviskie spēki vienosies ar visām saimnieku partijām un izveidos koalīciju, kā mēs dažreiz Saeimā smejamies, "oranžās klerikālās bites". Taču to būtu grūti paskaidrot šo partiju vēlētājiem, starp kuriem var būt daudz nacionāli noskaņotu cilvēku. Latvijā taču ir arī nacionāli domājoši, taču diemžēl pret korupciju toleranti pilsoņi. Diez vai viņiem patiktu saiešana kopā ar tiem personāžiem, kas skatās mutē Maskavai. Latvijai pēc vēlēšanām būtu vajadzīga stipra koalīcija, nevis tāds kopā sašūts "lupatu deķītis"”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas