Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Šadurskis VVC sūdzas par tautas skaitīšanas anketām krievu valodā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
patiesība
p
Tie taču nav jāskaita ,kas entos gados nevar iemācīties valsts valodu.
Leons
L
CSP acīm redzot ir iedoti pārāk lieli līdzekļi, ja jau atrodas nauda materiālu tulkošanai un drukāšanai svešvalodā, pie tam pat ne ES valodā. Faktiski tādā veidā CSP diskriminē cilvēkus kuri runā citās svešvalodās, piemēram. lietuviešus un poļus.Šadurskim ir neapšaubāmi taisnība. CSP vadība ir jāsoda un materiālu izplatīšana krievu valodā nekavējoties jāpārtrauc.
Bērziņš
B
Šoreiz matemātikas profesoram Šadurskim loģika aizgājusi greizi. Arī ja apskatām šo jautājumu no perspektīvas - nezināsi latviešu valodu, nedabūsi "burkānu" jeb labumu (no burkāna, pātagas un sprediķa teorijas) - tad tautas skaitīšana nav vis nekāds "burkāns". Precīza askaitīšana ir nepieciešama CSP, nevis krieviem vai latviešiem. Ja paziņojumi par tautas skaitīšanu būs tikai latviski, tad paliks nesaskaitīti tie krievi vai citas tautības, kas ne grama nespēj izburtot latviski. Kādu statistiku mēs gribam - precīzu vai vienkārši izmest naudu?
///
/
Kārtējais kauls antiņiem, lai rej un neskatās uz "Vienotības" rebēm ,,,,,
Да и черт с ним. Закрывайте свою лавочку и переходите на английский язык. Ваш народ и не заметит.
Biete
B
Šadurskim pilnīga taisnība - kāpēc ES valstī - Latvijā- būtu jāizplata oficiālas anketas kādā citā valodā , kura nav pat oficiālā Eiropas Savienības valoda. Tautas skaitīšana notiek tikai ES valstīs. Latvijā nav divvalodības, vienīgā valsts valoda ir latviešu valoda.
Figvams
F
Tu jau varētu vispār bez latviešu valodas iztikt.
hm ...
h
Interesanti, kāpēc tas tev anālo atveri plēš? Kāds tev ļaunums ja tur ir informācija arī krievu valodā?
tāpat vien
t
Kad bija izmēģinājuma tautas skaitīšana un es uzdevu šo jautājumu CSP (kāpēc CSP mājās lapā ir informācija krievu valodā), man atbildēja, ka viss ir saskaņā ar Valsts valodas likumu!
elementāri
e
Ja informācija netiek sniegta latviešu valodā, tad ir spēcīgi jādod pa sēžamvietu atbildīgajām personām par rupju likuma neievērošanu. Ja informācija tiek sniegta ARĪ otrā Latvijā visizplatītākajā valodā, tad tas ir pilnīgi normāli un par to gaudo tikai kompleksu mākti šiziķi.
Figvams
F
Normālā valstī Centrālās statistikas pārvaldes vadība par šādu gājienu jau būtu bezdarbniekos. Varbūt vēl briežu un stirnu valodā anketas izplatīt? Tie arī latviski neprot.
Ministry of Truth
M
Zināma taisnība jau Šadurskim te ir. Bet uz cenu ārprāta un slepeno lēmumu, šoferu dēlu deja vu fona tam visam pazūd smeķis un jēga.
QWERTY
Q
No Šadurska gaidīt kaut ko jēdzīgu laikam ir veltīgi. Nu, nepietiekošas informācijas dēļ netiks aptaujāta daļa krievu, kas no tā būs ieguvējs? Pēc tam Šadurskis bļaustīsies par nelietderīgi izlietotiem miljoniem, jo tautas skaitīšana būs nepilnīga un neprecīza. Ne jau krieviem vajag šo tautas skaitīšanu, bet valstij un tādēļ informāciju bez obligātās latviešu valodas var izplatīt kaut vai čigānu valodā.
Vektors
V
Oooooo kāds aktīvists, beidzot atradis vietu kur izvērsties! Un kā palika ar Latvenergo laupītājtarifiem? Protams, ka naivi būtu gaidīt, ka "vienotības" mafijas, kura šos laupītājtarifus uztiepj, pārstāvis sāktu kaut ko iebilst pret savējiem bandītiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas