Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Saeima atbalsta "antimafijas" likuma grozījumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
niknais tev.
n
Vai tu neesi viens noviņiem, uz ko tas attiecas.
niknais
n
Baibiņ, ja nesaproti to, par ko raksti, tad labāk neraksti vispār.
Kamēr.
K
Tuvojas Dieva tiesas laiks. Kamēr viņi nepārdos savus,negodīgā veidā iegūtos īpašumus,neiztukšos bankas no negodīgā ceļā iegūtajiem līdzekļiem ,un nenoliks pie tautas kājām,tikmēr viņi sevi ir pilnībā pakļāvuši mūžīgai pazudināšanai. Ja viņi tam netic,tad viņi to piedzīvos. Bībelē ir stāsts par Caķeju,kurš atdeva savu negodīgā ceļā iegūto mantu,un saņēma piedošanu no Dieva.No cilvēkiem var daudz ko noslēpt, bet ne no Dieva.
Kauns.
K
Redziet cik glauni nostrādāts.Kad Latvijā vēl bija ko zagt,tikmēr šo likumu TP Segliņš nobloķēja,un nepieņēma,jo tas atklātu viņu pašu sastrādātās lietas.Tagad jau nav vairāk ko zagt,jo valsts ir tukša,tāpēc tagad tēlo labos onkuļus,un pieņem šo likumu. Vai nav nekaunības kalngals,vēl pasakot,ka mēs tagad labojamies.Tagad jau aizdotai naudai būs ārvalstu kontrole. Suns zin koēdis , spalvu met,bet nemaina tik ātri savus netikumus.
CIO
C
Jautājums juristiem - cik ES valstīs ir ieviests legālās prezumpcijas likumdošana tādā redakcijā kā virza mūsu likumdevēji? Gribētu konkrētu sarakstu, nevis atsauci par "visu progresīvo cilvēci". Vai piemēram tāds ir Austrijā? Vai varbūt Francijā? Vai Dānijā? Interesanti! Ar šģ 1.01. ir ieviests kāds jauks jauns likums ar kuru jebkura Latvijas banka, ja uzskata, ka tās klientu kontos ienāk nauda terorisma, noziedzīgi legalizēto ienākumu u.c. sliktu darbību veicināšanai, var uz 60 dienām bloķēt VISU klienta kontu, nemaksājot tam par depozītiem, konta atlikumiem u.c. Un viņas to jau dara!!! Ne prokurors, ne policija, bet BANKA! Pēc 60 dienām var atzīst, ka ir bijusi kļūda un atgriež konta rīcībspēju. Bet 60 dienas nauda ir bankas! Nekādu kontu Valsts Kasē! Tīrs aktīvu palielinājums uz 60 dienām - aizdodam ar 20%, pēc tam savācam peļņu.
elektorāts
e
SPALVIŅU UZBUŽINĀŠANA SĀKUSIES... LAI BŪTU - VARBŪT VALSTIJ KAUTKAS ATLĒKS... KAUT GAN - JA SEGLĪTIS IR TIESLIETU MINISTRS - GAN JAU VIŅŠ PARŪPĒSIES, LAI GROZĪJUMI PĀRĀK DAUDZ NEGROZA TO SITUĀCIJU...
Seņa
S
Teiksim tā, Kučinska citāts ir labs.
daniel2
d
NELIKUMĪGĀS ORGANIZĀCIJAS LIKUMS APZĪMĒ PAR NOZIEDZĪGĀM. TIE IR PIRĀTI, MAFIJA UN DAŽĀDI BANDĪTI. TOS SĒDINA CIETUMĀ. LIKUMĪGĀS ORGANIZĀCIJAS IR VALDOŠĀS PARTIJAS, KURAS IZDOD LIKUMUS. LIKUMDEVĒJU VEIKTOS NOZIEGUMUS ATBALSTA LIKUMS UN TIE SĒDINA CIETUMĀ TOS, KAS NEPAKĻAUJAS. TĀ IR DEMOKRĀTIJA.
Seņa
S
Kučinska citāts spārda pakaļu!
lno
l
Bet 'Vecā koalīcija' un SC neļauj ieviest legālās prezumpcijas principu!!! /Delfi/ Gaidam Dzera komentāru par SC balsojumu:)
Krusttēvs
K
Un ko tas dos? Omerta taču nav atcelta.
max
m
Dienas tiešām atkal kaut ko saputrojusi. Tas citāts ir no vecā 410 panta, pašu grozījumu būtība, jau bija, atrbrīvot nevis tikai tos, kas palīdz atklāt smagaku noziegumu, jo to var jau tagad, bet gan tos, kas palīdz atklāt vienlīdz smagu. Dienas profesionalitāte kļūst zemāka ar katru dienu.
Paltraku Vilis
P
Mafija balsos par " antimafijas" likumu- no kuras pasaciņas šie vārdi?
Paltraku Vilis
P
Valdošā mafija visu laiku cenšās iestāstīt tautai, ka Lemberg ir briesmonis. Lembergs iztaisīja no Ventspilsa konfekti, bet citās pilsētās, kur mēri no TP vai LPP/LC posts un grausti, ieskaitot Rīgu. Tā, kā nav ko melot!
irc
i
Palasot komentārus, mazliet tomēr jābrīnās, jo attieksme ir tāda pati, kā M.Segliņam pirms gada izsaucoties, ka mēs savējos "nenostučīsim"... Katra pilsoņa pienākums būtu rūpēties, ka neviens (arī ne ekonomisks) noziegums nepaliek nesodīts, bet tā vietā vīd kautkāds padomju rēgs, ka valsts vara ir tas ļaunums pret kuru jācīnas, kautvai atbalstot noziedzību. Jāsaka, ka šie likumu grozījumi ir tik svarīgi, jo pirmāmkārtām ļaus daudz efekīgāk vērsties pret politisko korupciju, kas arī ir visu mūsu nelaimju cēlonis. Tagad tik jācer, ka jaunais KNAB priekšnieks attaisnos uz sevi liktās cerības,un tad tuvākajā laikā mēs varēsim sagaidīt veselu rindu ar tiesas procesiem. Un jāsaka, ka šis tiešām ir pats pēdējais laiks sākt pašattīrīšanos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Likums

Kriminālprocesa likums, 410.pants

Tā sauktie antimafijas grozījumi paredz — ģenerālprokurors ar savu lēmumu var izbeigt kriminālprocesu pret personu, kura būtiski palīdzējusi atklāt smagu vai sevišķi smagu noziegumu, kas ir smagāks vai bīstamāks par šīs personas pašas izdarīto noziedzīgo nodarījumu.

Šādi prokuratūrai dota iespēja atalgot organizētas noziedzīgas bandas dalībnieku, kas ir gatavs sadarboties ar izmeklētājiem, lai palīdzētu atklāt citus bandas dalībniekus un organizatorus.

Ilgstoši pret šo grozījumu pieņemšanu iebildusi ZZS un TP. 3Vilcināšanās pieņemt grozījumus tiek saistīta ar Aivara Lemberga un Andra Šķēles interesēm, jo izmaiņas varētu veicināt liecību sniegšanu par abu aizdomīgiem darījumiem. A.Lembergs jau ir apsūdzētos vairākos smagos noziegumos, bet A.Šķēles vārds saistīts ar tā dēvēto digitālās TV krimināllietu — ir izskanējušas liecības, ka A.Šķēle stāvējis aiz šī darījuma.

Sadarbības atalgošana neattiektos uz noziegumiem, kas saistīti ar slepkavību, izvarošanu, tīšiem smagiem miesas bojājumiem, laupīšanu, kontrabandu un narkotiku izgatavošanu un izplatīšanu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas