Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Saeima dokumentu kopēšanai gadā tērē 16 tonnas papīra

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Gita
G
Varbūt es rakstu ne par tēmu, bet par papīra izlietojumu gan. Pagājušajā gadā manā iestādē bija Valsts kontroles revīzija. Revidenti nepārtraukti pieprasīja visu dokumentu kopijas, tai skaitā no arhīva. Mēs parēķinājām - visai nelielā iestāde šim mērķim bija spiesta izlietot mazliet vairāk kā 4 pakas papīra. Kaut arī es visu laiku piedāvāju lielāko daļu dokumentu pārsūtīt elektroniski, tas netika akceptēts. Vajadzēja kopēt. Un vēl jau arī pulveris kseroksa aparātam. Varbūt arī revidenti varētu mainīt savu darba stilu taupības virzienā.
splash
s
Tāpēc viss arī vienmēr bremzējas dēļ tās birokrātijas, ka vēl aizvien skraidam ar papīra lapelēm no viena kabineta uz otru, tā vietā, lai izstrādātu datu bāzes un programmas, visiem ierēdņiem sadotu elektroniskos parakstus un tādejādi jebkuru procesu tikai paātrinātu. IT laikmetā mēs vēl aizvien dzīvojam padomijā. Investīcijas tas neapšaubāmi prasa lielas, bet sasniedzamais mērķis attaisno līdzekļus, un ja to būtu sākuši darīt vismaz gadus 10 atpakaļ, tad tagad būtu pavisam cita situācija.
Patiesībā tur strādā neliela tipogrāfija, jo 100 kg papīra dienā uz parastajiem kopētājiem grūti apdrukāt. Bet visām tipogrāfijas iekārtām, kā zināms, ir iespēja drukāt no abām pusēm. :)) joks ,protams
diez
d
Saeimā dokumenti tiek kopēti tā, lai 2 lpp būtu uz vienas lapas, vai arī attiecīgi jau oriģinālais tiktu izdrukāts uz abām lapām utt. PAPĪRS PACIEŠ VISU, arī Saeimas nejēdzības lielos apmēros...
kukainis
k
Būtu labi, ja viņi to papīru no Līgatnes vai kādas citas tepat vietējās ražotnes pirktu... Vēl varētu tikai un vienīgi uz otrreiz pārtsrādātā papīra tās gudrības driķēt...
Dārznieks
D
Latvijā ne visai ieredzētais Krievijas cars Pēteris I kādreiz ir teicis viedus vārdus savam "bajāru Seimam" - mācaties rakstīt, lai jūsu muļķība būtu acīm redzama. Žēl, ka mūsējie ir sapratuši to burtiski.
mērglis
m
18 tonnas importeetas mantas , mums jau taa imports jaasamazina , priekš kaada vella viņiem datortehnika? sakopee leerumu un potom izmet vienalga ..., kaadreiz ņirgaajaas cik m3 kokus nocirta lai izdotu ģeenija Brežņeva 'MAZO ZEMI"...
Bille
B
Murgaini. Uz katru deputātu sanāk ap 160 kg gadā. Jācer, ka vismaz papīra savākšana pārstrādei pie viņiem ir noorganizēta, jo nevar būt, ka visas tās tonnas katrs no viņiem glabā. Nu jā, un nav jābrīnās, ka balsojums jārāda ar īkšķi, jo kurš gan var izlasīt dienā 0.5-1.5 kg dokumentu. Bet, ja nevar izlasīt, kādēļ drukāt?
bezjēdzīgi
b
BEZJĒDZĪGI, vai patiešām nevar lietot datorus?
vinnijs
v
Ek, nesaprotu es tos iesīkstējušos tipiņus visur mūsu valstī. Tagad kā reiz būtu īstais brīdis, lai tiktu vaļā no visa nevajadzīgā, mainītu lietas un pārvērstu Latviju visefektīvākajā un inovatīvākajā valstī!
Felix
F
Kad strādāju Vācijā, redzēju, ka ministrijas dokumentus (iekšējām darba vajadzībām - apspriedēm utt.) pavairo uz dzeltenīgi brūna papīra (zemākas kvalitātes), kas ir bijis vairākkārt pārstrādāts un kas izmaksā krietni mazāk nekā mūsu iestāžu un Saeimas ikdienā izmantotais visaugstākā labuma un visbaltākais papīrs. Neprot taupīt mūsu ierēdņi. Tā domāšana ilgi vēl nemainīsies.
izbijis valsts patriots
i
Cik atkal bezjēdzības tiks pavairotas---ŠAUSMAS.
PINs
P
Jā, un kurš tad Eiropas iestāšaās sarunu laikā muļķi laida, džuses mainīja, u.t.t., bet mūsu zemnieki tagadiņ brēc !
PINs
P
Ha Ha HA, PIRMAIS, ko Repšes valdība izdarīja, bija - PALIELINĀJA SEV algas :) :) , vēlāk uzreiz salika savus atbalsīt;ajus svarīgākajās padomēs un valdēs izveidojot astoņkājus :)
Terorists
T
Saeimīnai jau naudīna arī ir kaut kā jānoraksta.Un ja paraktos dziļāk tad jau nu ne vien tādi brīnumi parādītos.Un deputāši jau mums ir izredzētā kasta un kontrolei sevi pakļaut īpaši negrib.Un par taupību jau nu vispār nav ko runāt,jo savādāk nabadziņi nevarēs zeķes nopirkt un deputāš ar cauru sieriņu izskatās nevarīgs. Kau nu pat ar veselām zeķēm ir nevarīgi un nemākulīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas