Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Saeima noraida SC priekšlikumu par PVN samazināšanu apkurei

Saeimas deputāti šodien noraidīja politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas sagatavotos grozījumus likumam "Par pievienotās vērtības nodokli", kas paredz samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi no 12% uz 5% iedzīvotājiem, kuri pērk un patērē siltumenerģiju mājsaimniecības vajadzībām.

SC priekšlikums paredzēja, ka pazeminātā PVN likme jāpiemēro līdz 2015. gada 1. janvārim.

"Janvārī Latvijas iedzīvotāji, saņemot apkures rēķinus, izjuta šoku. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, rēķini palielinājušies vidēji par 60% līdz 70%. Acīmredzami, ka desmitiem tūkstošu ģimeņu nespēs laikā norēķināties par apkuri, iekrāsies parādi, savukārt komunālie uzņēmumi cietīs, nesaņemot maksājumus. Zaudētājos būs arī valsts: ja patērētāji nespēs norēķināties par piegādāto pakalpojumu, arī valsts budžetā neienāks daļa no plānotā PVN par siltumapgādi," grozījumu nepieciešamību skaidroja deputāts Ivars Zariņš (SC).

SC arī vērsa uzmanību, ka, pēc Latvijas Pašvaldību savienības datiem, jau pagājušā gada rudenī 40% ģimeņu nespēja laikus norēķināties par siltumu, savukārt Rīgā iedzīvotāju parādi par apkuri jau pārsniedz 26 miljonus latu.

"Valdošajai koalīcijai jābeidz ņirgāties par cilvēkiem un jādara viss, lai summas rēķinos būtu mazākas," uzsvēra Zariņš.

SC frakcijas deputāti arī pagājušajā gadā divas reizes iesniedza līdzīgus priekšlikumus grozījumiem, bet tie netika atbalstīti.

Kā ziņots, arī portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu apkurei, liecina informācija portālā.

Jau vēstīts, ka pērn novembra sākumā Saeimā atbalstu neguva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas izstrādāti grozījumi likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", kas paredzēja siltumenerģijas piegādēm iedzīvotājiem piemērot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināto likmi 5% apmērā.

Šajā dienā pie parlamenta bija pulcējušies arī vairāki simti cilvēku, kuri aicināja Saeimu samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi siltumapgādei. Viņu vidū bija arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas