Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Saeimas deputātiem pirmajā pusgadā klibo apakškomisiju apmeklējums

Šī gada pirmajā pusgadā kopā notikušas 1885 apakškomisiju sēdes, bet deputāti no tām ir apmeklējuši 1335 sēdes, tikai 140 sēdes ir bijušas ar attaisnojošu iemeslu, liecina Delnas apkopotie dati par Saeimas deputātu darba aktivitāti, portālu Diena.lv informēja Delna.

Pilnīgi visas sešos mēnešos notikušās apakškomisiju sēdes ir apmeklējuši septiņi deputāti : Valērijs Agešins (SC), Aija Barča (ZZS), Andris Buiķis (V), Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), Dzintars Kudums (VL-TB/LNNK), Ingmārs Līdaka (ZZS) un Sergejs Mirskis (SC).

90-95 % no visām notikušajām apakškomisiju sēdēm apmeklējuši seši deputāti, 80-89% no visām notikušajām apakškomisiju sēdēm apmeklējuši 20 deputāti, 70-79% - 19 deputāti.

60-69% - 14 deputāti, 50-59% - 11 deputāti, 40-49% - divi deputāti, 30-39% - viens deputāts, 20-29% - trīs deputāti, bet kā visneaktīvākie apakškomisiju sēžu apmeklētāji ir Jānis Ādamsons (SC), kurš apmeklējis vien vienu no sešām notikušajām apakškomisiju sēdēm un Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK), kurš apmeklējis trīs no septiņām notikušajām apakškomisiju sēdēm.

11 deputāti nav nevienas apakškomisijas sastāvā, savukārt vēl seši deputāti iesaistījušies dažu apakškomisiju darbā pēc 1.janvāra, tāpēc šie dati nav iekļauti statistikā par pirmajiem sešiem Saeimas darba mēnešiem 2103.gadā.

"Šī ir statistika un neparāda deputāta darba kvalitāti, tomēr sniedz ieskatu par deputātu darba dinamiku un atbildību pret savu darbu," skaidro Delnas pārstāve Evija Goluba. "Šoreiz gribam pievērst uzmanību deputātu darbam apakškomisijās, kur vērojams lielāks kavējumu skaits. Darbs apakškomisijās deputātiem nav obligāta prasība, bet, ja uz to piesakās, darbs būtu jāapmeklē."

"Delna aicina deputātus skaidrot savu darba grafiku un padarīto, lai vairotu izpratni un līdz ar to uzticību Saeimai," teica E.Goluba.

Kopumā deputāti aktīvi apmeklējuši Saeimas plenārsēdes, jo lielākā daļa deputātu - 61 deputāts - apmeklējuši 90-100% no visām notikušajām plenārsēdēm.

Pilnīgi visas notikušās plenārsēdes apmeklējuši 20 deputāti (šajā pusgadā bijušas 24 sēdes), 90-99% no visām notikušajām plenārsēdēm apmeklējis 41 deputāts.

Augsts apmeklējums ir vēl 27 deputātiem, viņi apmeklējuši 80-89% jeb kavējuši 3-4 sēdēm , 70-79% - septiņi deputāti, 60-69% - četri deputāti.

Divi deputāti: I.Bišofa (RP) un B.Cilevičs (SC), apmeklējuši 54 % jeb 13 no 24 notikušajām plenārsēdēm, bet vismazākais plenārsēžu apmeklējums laika periodā no 1. janvāra līdz 1. jūlijam bijis I.Bitei (RP), kura apmeklējusi vien 46% no visām notikušajām plenārsēdēm. Jāpiebilst, ka I.Bišofa sēdes kavējusi veselības problēmu dēļ, bet I.Bite 2013.gada pirmos trīs mēnešos atradās daļējā bērnu kopšanas atvaļinājumā.

Visaktīvāk komisiju sēdes apmeklējis viens deputāts: Artūrs Rubiks (SC), viņš apmeklējis pilnīgi visas sešu mēnešu laikā notikušās komisiju sēdes, kas kopā bija 76.

90-99% no visām notikušajām plenārsēdēm apmeklējuši 27 deputāti, 80-89% no visām notikušajām komisiju sēdēm apmeklējuši 33 deputāti, 70-79% - 23 deputāti, 60-69% - 7 deputāti, 50-59 % - astoņi deputāti.

Mazāk nekā pusi no notikušajām komisiju sēdēm apmeklējuši divi deputāti : Jānis Klaužs (ZZS), kurš apmeklējis 44% jeb 18 no 41 komisiju sēdes un Jānis Ādamsons (SC), kurš apmeklējis 39% jeb 24 no 61 pēdējos sešos mēnešos notikušajām komisiju sēdēm.

2013.gada pirmajā pusgadā Saeimas deputātiem kopā bija jāapmeklē 7027 komisiju sēdes, no kurām 1384 deputāti ir kavējuši un no kavētajām sēdēm 450 ir bijušas ar attaisnojošu iemeslu, kas tiek atspoguļots Saeimas mājas lapā.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas