Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Saeimas komisija sadala Satversmes grozījumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
referendums
r
Tauta referendumā noraidīja Satversmes grozījumous par Saeimas atlaišanu. Līdz ar to Saeimai, ja tā ciena Tautu, vismaz šajā sasaukumā nevajadzētu te neko grozīt.
Padoms čelovekam
P
Tautas partijai vairs nevajadzētu muti virināt! Bet ZZS silti iesaku - ja vien negribiet nogrimt kopā ar Tautas partijas kuģi uz visiem laikiem, tad beidziet vienreiz viņiem bučot pakaļas! Padomājiet, kas Jums ir svarīgāk - gals kopā ar TP vai palikšana nākošajā saeimā, ja izvēlēsieties pareizo ceļu!
Ans-es
A
tu kretīn, aizveries un neplāties,ar to kā nav TP,...pēc tava muļķa prāta,tautā esot, uzticiba šai liekuļu,ciniskajai meļu....partijai...!!!! uzticība no rudens...ir 0,00001% !!!!!!!!!
es to Smaka
e
Veeleeshanas nevar nopirkt un TP ir pietiekoshi atbalsts dazhadas aprindas. Ir tomer cilveki, kas censhas iedziljinaties tajas lietas dziljak, ne tikai patik-nepatik liimenii.
Pēteris
P
Demokrātiskie likumi nosaka, ka lēmums tiek pieņemts tad, ja par balsojuši 50% +1 balss. Es referendumā balsoju par iespēju tautai atlaist Saeimu, bet neguvām pietiekošu atbalstu, lai varētu pieņemt Satversmes grozījumus. Kāpēc tas tiešām tiek darīts, ja nebija nepieciešamais likumā paredzētais balsu skaits. Pēc demokrātijas principa nē nozīmē nē. Tātad uz priekšdienām nekad nevajadzēs 50% +1 balss un mēs sāksim visu grozīt, ja par to iestājusies mazāka daļa par šo daudzumu. Nekur Eiropā vai demokrātiskā pasaulē tā nenotiek. Ja mēs ignorējam šo demokrātisko normu, tad sabiedrībā valdīs nepārtaukti kašķi. Likums ir likums un tas ir jāievēro visiem, neskatoties uz jebkādām iebildēm. Es atvainojos, bet mums tiešām ir stulba un destruktīva opozīcija un arī daļa žurnālistu, kas visu to tik uzkurina. Naidu uzkurināt sabiedrībā nav liela māksla ( to pierādīja "lielais, mūžam dzīvais" Ļeņins), bet sekas tautai bija drausmīgas. Visvairāk tomēr neciešu žurnālistus, kuri absolūti neparko neatbild- tā ir bezadbildība sabiedrības priekšā. Saeimā deputāti iekšēji kašķējas, bet uz āru iznes žurnālisti. No žurnālistu un arī ekspertu izteiktiem viedokļiem atkarīga tautas "veselīgā" domāšana.
Smaka
S
Bleezhi vien ir tie deputati. Latvijas vieniga ceriba atkarigs no nakamam velesanam. Es saderu ka TP un LLP/LC maitas meginas tas velesanas nozagt, nu precizaki, nopirkt. Fui ka vini smird
dzeris
d
Paplašināt pilnvaras varētu tikai tautas vēlētam prezidentam. Bet par prezidenta tiesībām atlaist saeimu es pieņemtu tādā redakcujā - prezidents var ierosināt referendumu par saeimas atlaišanu, un saeima tiek atlaista, ja par to nobalso vienkāršs vairākums. Nekāds kvorums nav vajadzīgs arī tautas ierosinātai saeimas atlaišanai - ja cilvēki uz referendumu neiet, tas nozīmē, ka viņiem šis jautājums neinteresē, tātad, loģiski, izlemj tie, kam interesē un kas iet uz referendumiem. Kvorums atkal dod iespēju varas manipulācijām, tāpat kā pirmajā referendumā.
Oskars
O
NU NESTRĀDĀ ,bet MUĻĶOJAS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Komisijas atbalsts prezidenta grozījumiem negarantē atbalstu Saeimā

LIKUMS


Satversmes 48. pants:


Valsts Prezidentam ir tiesība ierosināt Saeimas atlaišanu. Pēc tam izdarāma tautas nobalsošana. Ja tautas nobalsošanā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par Saeimas atlaišanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas