Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Saeimas komisija vērtēs iespējamo melno kasi Jaunajā laikā

Pēc Tautas partijas deputāta Jāņa Lagzdiņa ierosinājuma Saeimas pretkorupcijas komisija otrdien nolēma, ka septembra otrajā pusē komisija izskatīs jautājumu par ziedojumiem partijai "Jaunais laiks" un iespējamo JL melnās kases esamību.

Lagzdiņš otrdien komisijas sēdē norādīja, ka pirms neilga laika medijos izskanēja informācija par JL melnās kases esamību Rēzeknē un par to, ka tiesībsargājošās institūcijas šo jautājumu pārbaudot.

Lagzdiņš aicināja sēdē izskatīt šo jautājumu, pieaicinot attiecīgo tiesībsargājošo institūciju pārstāvjus. Komisijas vadītāja Linda Mūrniece (JL) piekrita Lagzdiņa ierosinājumam, un jautājums tiks izskatīts pēc divām nedēļām.

Jau vēstīts, ka laikraksts "Neatkarīgā" publicējis Rēzeknes domes deputāta un "Rēzeknes gaļas kombināta" valdes priekšsēdētāja Gunta Piteronoka (JL) telefona sarunu ierakstus, kas radot nopietnas aizdomas par politiķu mēģinājumiem ietekmēt tiesībsargājošās iestādes, lai slēptu noziegumus.

"Neatkarīgā" uzskata, ka sarunas rada aizdomas par partijas melnās kases eksistenci un korupciju Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūrā. Sarunas notikušas laikā, kad finanšu policija veica pārbaudi "Rēzeknes gaļas kombinātā", atklājot vairākus likumpārkāpumus.

No neoficiāliem avotiem laikrakstam zināms, ka tā rīcībā nonākušos sarunu ierakstus izdarījusi Drošības policija (DP) dažas dienas pirms atkārtotām pašvaldību vēlēšanām Rēzeknē pērn augustā. "Iespējams, ka šie sarunu ieraksti ir arī VID finanšu policijas un Ģenerālprokuratūras rīcībā," norāda laikraksts.

Tā kā marta pašvaldību vēlēšanu rezultātus Rēzeknē atcēla balsu pirkšanas dēļ, DP pirms atkārtotām vēlēšanām esot noklausījusies visu vietējo politisko līderu telefona sarunas.

"Neatkarīgā" atgādina, ka dažas dienas pirms atkārtotām vēlēšanām "Rēzeknes gaļas kombinātā" notika ārkārtas pārbaude, jo VID bija ziņas par uzņēmuma iespējamu dalību gaļas kontrabandas shēmās. Uzņēmumā atklāta gan aplokšņu algu maksāšana, gan dubultā grāmatvedība, gan 20 tonnas neuzskaitītas gatavās produkcijas, kā arī neuzskaitīta nauda, kopumā 21 462 lati.

"Piteronoka telefona sarunas ne tikai faktiski apstiprina publiski zināmo informāciju, bet arī parāda dažus citus aspektus, kas no sabiedrības acīm līdz šim ir bijuši slēpti. Piemēram, Piteronoks vairākiem cilvēkiem (tostarp personai, kuras balss ir ļoti līdzīga JL frakcijas vadītāja Kārļa Šadurska balsij) stāsta, ka finanšu policija ir atsavinājusi kādu "mazu burtnīciņu", kur pierakstīti izdevumi "partijas labā" un vēlēšanu kampaņai, - šis atradums varētu liecināt par partijas melnās kases eksistenci," vēsta laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas