Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Samaksas vienādošana valsts pārvaldē pagaidām uz papīra

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
sos
s
amatpersonu alga jaapielidzina nevis videejai,bet MINIMALAJAI algai
sitnis
s
Vai nebūtu godīgāk ja tiktu algas piesaistītas valstī noteiktajai minimālajai algai ????????
atceros
a
šī bilde jau ir tik novazāta!! tak nofočējiet to naudu kaut kā savādāk!!
Līga
L
Pilnīgi piekrītu, ka jaunais likumprojekts ir loģisks un godīgs (valsts darbiniekiem algu piesaistot vidējai algai valstī), ņemot vērā, ka tas ir tikai pirmais variants, kas palaists apspriešanai. Žurnālistiem vajadzēja izlasīt visu projektu un pievērst uzmanību pārejas noteikumiem, kur skaidri norādīts, ka visi regulējošie Ministru kabineta noteikumi sagatavojami laika posmā līdz 2010.gada 30.jūnijam. Tas nozīmē, ka, ja likums arī tiks šogad pieņemts, reāli algas pēc šīs kārtības tiks noteiktas tikai 2011.gadā, ņemot par atskaiti vidējo algu valstī 2009.gadā. Cik zināms, šobrīd tā ir 250 latu robežās, bet vēl 9 mēneši priekšā, kuros algas nepieaugs. Darbiniekiem jaunās 2011.gada algas būs smieklīgi mazas - ministrijās nodaļas vadītājiem (departamentu ietvaros) koeficients diez vai būs augstāks par četri. Nekas labs valsts darbiniekus negaida.
OME
O
KUNGI, MUMS NEVAJAG NO SVF FINANSIĀLU ATBALSTU! URĀ! IZRĀDĀS, KA KRĪZS NAV! VAI NAV JAUKI? RUNĀ TE VISĀDAS TENKAS - KRĪZE, NAV NAUDAS, ALGAS JĀCĒRP... utt. CILVĒKIEM, KURIEM VALSTS MAKSĀ LIEU ALGU PAR DARBU IR IZRĒĶINĀJUŠI, KA VARAM ATĻAUTIES VĒL LIELĀKAS ALGAS! - J a jau viņiem maksā tik lielas algas par lēmumu pieņemšanu, tad jau viņi zin, ko dara?
Exxlib
E
Tikai tiem mazskaitlīgajiem lielo algu saņēmējiem ir skaidrība, pārējiem atkal jāstāv pie ratiem... Ja reiz visiem, tad visiem ar koeficientu piesaistām atlīdzību vidējai (vai sākumā minimālajai algai)
jurij
j
nu nav nekas tur vienots! sadrumstalots likums ar nesaprotamiem kritērijiem, ar nesaprotamu amatu sadalījumu! būtu pakaunējušies tādu tautās laist! par to ka netiek paredzētas prēmijas, uzreiz varu pateikt, tas nav pareizi! kopumā marsiāņiem saprotams un derīgs likums, bet ja par tā izstrādi kāds ir saņēmis samaksu, tad lai to atgriež valsts kasē un saņem par to samaksu no marsiņiem! saprotamākais tomēr bija savā laikā profesiju klasifikators un amatu kategorijas! cik godīgi, cits jautājums, bet saprotami!
Kaspars Gasūns
K
Tad vēl ierēdņu skaits pamatīgi jāsamazina, jāatslogo katrs iespējamais darbinieks un dienests no liekajām darbībām un formalitātēm (tas, protams, ir utopisks vektors, bet, nu, tomēr), visus jāuzsēdina uz pilnīgas elektronikas un alga jātur normālā līmenī - un tad es sagaidu redzēt normāli strādājošus ierēdņus par normālu algu. Un tukšu kafijas telpu!
Kaspars Gasūns
K
Nezinu par realizāciju, bet ideja, manuprāt, ir pareiza. Tas, ka valsts augstākajām amatpersonām ir 3000 vai 4000 ir pilnīgi normāli. Tie būtībā valsts mērogam ir pilnīgi sīkumi, un viņu atbildības līmenis ļauj to algu turēt kaut vai 10 000. Mums katrā iestādē aiziet prēmijās, nejēdzīgā atalgojuma sadalījumā un bonusos n-tās reizes vairāk (un atbildība, darba apjoms utt. tomēr ievērojami atšķiras no prezidenta un ministru prezidenta). Visu to bonusu mudžekli jau sen vajadzēja pārcelt uz algu, jo katra iestāde savu iespēju robežās bija sakabinājusi klāt visu iespējamo. Beigās neviens suns vairs nezina, cik kurš un kurā līmenī saņem.
dzeris
d
Vispār jau to pieprasa SVF, kura "slepenās" rekomendācijas npublicētas LA. Budžeta deficīts - 4,9%,(kā Godmanis parakstīja tai memorandā), jāveido politiska uzraudzības komisija pie FM strukturālo reformu īstenošanai( tātad, pilnīgi loģiski, visu ministriju zi;ņā neatstājot un tās koriģējot), FM jābūt kontrolei par visiem izdevumiem ar veto tiesībām, jābūt lielākai FM kontrolei arī par pašvaldību izdevumiem, ieteikts FM papildināt arekspertiem un analītiķiem, utt, viss pa punktiem un ar termiņiem, acīmredzot, to, ka mēs paši ko varētu izdarīt, viņi vairs netic. Līdz 22.05. budžetam jābūt gatavam, pirms tam konsultējoties ar SVF.
dzeris
d
Kārtējais likumprojekts, kas jau iesākumā dod zaļo gaismu subjektivismam - ko nozīmē "robežās no 2,i līdz 8? Un vispār, 8 vidējās algas pašvaldību deputātiem un to ieceltām amatpersonām( kas pie tām pieder?), arī saeimas deputātiem un sekretāriem - nav tā kā drusku par daudz?
NEBŪTISKA tomēr
N
'Likumprojekta anotācijā gan ir būtiska piezīme, ka tas ieviešams piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros. "

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas