Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Saskaņas Centrs 16.martā aicina ignorēt radikāļus

“Radikāļi izdzīvo tikai pateicoties masu mēdiju un sabiedrības uzmanībai. Ja 16. marta notikumiem un nelielajam cilvēku skaitam, kas piemin leģionārus, neviens nepievērstu uzmanību, tad pēc pāris gadiem radikāļi kļūtu par pilsētas ākstiem,” uzskata Saskaņas centra (SC) priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Apvienība aicina savus atbalstītājus ignorēt visas 16.marta akcijas, jo no ignorēšanas radikāļi baidoties visvairāk.

“Tālajā 1944. gada 16. martā divas latviešu leģiona Waffen SS divīzijas, kuras komandēja vācu virsnieki, pirmo reizi savā neilgajā vēsturē apvienojās kaujas laukā. Viņi bija spiesti karot zem kāškrusta (vai SS) zīmes un aizstāvēja Ādolfu Hitleru. Šodien ap 16.marta notikumiem saliedējās visas vietējās radikālās organizācijas,” norāda SC.

Atgādinām, ka Rīgas domes nav atļāvusi nevienu no trīs organizācija pieteiktajiem 16.marta pasākumiem. Domē tika saņemti biedrības Rodina, Daugavas vanagu Latvijā un Rīgas domnieka Genadija Kotova (PCTVL) pieteikumi. Pasākumi aizliegti, jo drošības iestāžu rīcībā ir informācija, ka var atkārtoties līdzīgi grautiņi kā 13.janvārī vai pat vēl nopietnāki, jo esot organizācijas, kas tam gatavojas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas