Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Satversmes tiesā nonāk strādājošo pensionāru sūdzības

Vairāki pensionāri vērsušies Satversmes tiesā, lūdzot atcelt, viņuprāt, diskriminējušo normu, kas ierobežo strādājošos pensionārus saņemt pilnu pensiju. Atgādinām, ka Saeima pieņēma budžeta grozījumus, izdevumus samazinot par 500 miljoniem arī uz pensionāru rēķina. Jau no jūlija strādājošie pensionāri saņems par 70% mazāku pensiju.

Pensionārs Ilmārs Drēziņš pieteikumā tiesai uzsver, ka apstrīdētā norma nav leģitīma, jo tās mērķis ir izstumt no darba tirgus vecāka gada gājuma cilvēkus. Viņaprāt, ar šo lēmumu tiek diskriminēti ne tikai strādājošie pensionāri, bet arī tie, kas saņem ienākumus no kapitāla.

Viņš tiesai lūdz atzīt likuma Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009. gada līdz 2012. gadam 3.panta pirmās daļas neatbilstību Satversmes 1., 91., 105., 106. un 109. pantam, Satversmes 1., 91., 105., 106. un 109. pantam, Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām 2.panta pirmajai daļai un 26.pantam, Starptautiskā pakta par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām 6. pantam, 7. panta a) punktam un 9. pantam, Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 14. pantam, šīs konvencijas 1. protokola 1. pantam.

Satversmes tiesā vērsušies arī Alberts Krols un Daumants Znatnajs, aģentūru LETA informēja Tēvzemes nacionālo spēku savienības birojā. Viņi aicina tiesā vērsties arī citus pensionārus, solot palīdzēt sagatavot pieteikumus.

Satversmes tiesai mēneša laikā jāpaziņo, vai tā lietu pieņems izskatīšanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Drēziņa konstitucionālā sūdzība (pilns teksts)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas