Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

SC darbības, politiskā aģitācijā iesaistot bērnus, KNAB vērtēs kopsakarībā ar publisko pārskatu

Publiskotā informācija par to, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, apvienība Saskaņas centrs (SC) Latgalē pirmklasniekiem dāvinājusi somas ar politisko reklāmu, tiks ņemta vērā, atbilstoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kompetencei izvērtējot likuma prasību ievērošanu attiecībā uz partijas finansiālo un saimniecisko darbību, pārbaudot politisko partiju gada pārskatus par 2012.gadu.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs norādīja, ka politiskā reklāma kā priekšvēlēšanu aģitācija ir definēta abos ar priekšvēlēšanu aģitāciju saistītajos likumos - par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām un par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām. KNAB kompetencē ir arī priekšvēlēšanu aģitācijas finansēšanas noteikumu ievērošana. Ar tās finansēšanu saistītie ierobežojumi politiskajām partijām, to deputātu kandidātiem, valsts un pašvaldību institūcijām ir saistoši laika posmā no 120.dienas pirms vēlēšanu dienas līdz vēlēšanu dienai.

Kā svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums De facto, auduma mugursomās iestrādāti atstarotāji, uzlikts SC logo un uzdrukāts partijas nosaukums, bet uz daļas no somām ir arī norāde uz interneta vietni ribakovs.lv. Pēc Saeimas deputāta Ivana Ribakova (SC) teiktā, par gandrīz 700 latu apdrukāts pustūkstotis somu un tās izdalītas pirmās klases skolēniem Latgales reģionā.

Ribakovs SC nupat ziedojis 700 latu, un par šo naudu somas arī nodrukātas. Viņš nav noliedzis, ka viens no mērķiem bijusi partijas reklamēšana, savukārt SC līderis Jānis Urbanovičs sacīja, ka somas izskatās "smuki" un ir tikai labi, ka somas netiek dalītas priekšvēlēšanu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas