Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

SC: grozījumi EP vēlēšanu likumā var veicināt rezultātu viltošanu

Saskaņas Centrs (SC) uzskata, ka grozījumi Eiropas parlamenta vēlēšanu likumā, kas paredz, ka vēlēšanu materiālus naktī no 6. uz 7. jūniju var uzraudzīt vēlēšanu komisijas locekļi, ne policisti vai zemessargi, var veicināt vēlēšanu rezultātu sagrozīšanu.

Šobrīd Eiropas Parlamenta vēlēšanu likums paredz, ka brīdī, kad vēlēšanu komisiju locekļiem balsu skaitīšanas laikā notiek pārtraukums, iesaiņotus vēlēšanu materiālus obligāti apsargā policisti vai zemessargi. Grozījumi paredz, ka turpmāk pārtraukuma laikā materiālus apsargās nevis policisti, bet divi vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļi. "Eiropas Parlamenta vēlēšanas šogad notiks vienā dienā ar pašvaldību vēlēšanām. Tāpēc ir pilnīgi iespējams, ka bez policistu uzraudzības paliks arī pašvaldību vēlēšanu rezultāti," norāda SC.

"Mēs uzskatām, ka atteikšanās no policistu pakalpojumiem var veicināt rezultātu sagrozīšanu, jo vēlēšanu iecirkņu komisijas locekļi parasti ir politisko partiju ielikteņi. Tāpēc viņi var būt ieinteresēti vienā vai otrā vēlēšanu rezultātu iznākumā" - uzskata SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. SC deputāti aicina saglabāt esošo kārtību. "Mēs saprotam, ka valstī ir ekonomijas režīms. Ministru kabinets cenšas ieekonomēt, samazinot policistu darbu apjomu un attiecīgi samazinot viņu algas. Bet arī krīzes laikos vēlēšanām ir jābūt godīgām," uzsver SC.

Likumprojekta anotācijā, ko parakstījis toreizējais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) gan norādīts, ka līdzīga grozījumi jau pieņemti Saeimas vēlēšanu likumā. "Minētais likums pilnveidoja vēlēšanu norises kārtību, to demokratizējot, un apliecināja, ka policijas klātbūtne iecirkņos nav nepieciešama," teikts likumprojekta pavadošajā anotācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas