Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

SC pauž bažas Bērziņam, ka diskusija par eiro ieviešanu notiek ļoti vienpusēji

Apvienības Saskaņas centrs deputāti trešdien tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pauda bažas, ka diskusija par eiro ieviešanu no 2014.gada notiek ļoti vienpusēji un virspusēji - bez nopietnas analīzes.

"Nopietnas analīzes par to, vai vajadzētu un kad vajadzētu Latvijai ieiet eirozonā, nav bijis," trešdien pēc sarunas ar prezidentu sacīja Saeimas deputāts Ivars Zariņš (SC). Tikšanās laikā pārrunātas arī lietas, kurām šajā jautājumā jāpievērš uzmanība.

Piemēram, aktuāls ir jautājums par Latvijas Bankas lomu pēc eiro ieviešanas. Tāpat eirozonas noteikumi var ierobežot Latvijas iespējas veikt ekonomisko izrāvienu, norādīja politiķis. "Ja mēs pasteigsimies ieiet eirozonā, vēl nesasnieguši šīs sistēmas valstu līmeni, tad mēs varam to arī nekad nesasniegt," viņš piebilda.

Deputāts Jānis Tutins (SC) skaidroja, ka apvienība pašlaik skatās "visas argumentācijas par un visas argumentācijas pret" eiro ieviešanu. SC šķietot, ka "2014.gada 1.janvārīs, iespējams, nebūtu tas īstākais laiks, kad ieviest eiro Latvijā".
SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins norādīja, ka frakcija nolēmusi atlikt gala lēmuma pieņemšanu eiro ieviešanas jautājumā līdz brīdim, kad viņu pieņemtajam lēmumam būs nozīme un svars. Tikmēr SC vēlas, lai valdība līdz eiro ieviešanas priekšlikumu iesniegšanas termiņam otrajā lasījumā izveidotu konkrētu eiro ieviešanas rīcības plānu, kas aptvertu visas jomas. Viņš piebilda, ka SC ir "lata atbalsta draugu grupā".

Prezidenta preses dienestā informēja, ka Bērziņš tikšanās laikā uzsvēra, ka viņš šajā situācijā neredz Latvijai labāku risinājumu kā eiro ieviešanu, tajā pašā laikā prezidents atzīmējis sarežģīto situāciju Eiropas Savienībā. SC trešdien ar prezidentu pārrunāja arī jautājumu par nepieciešamību otrreizējai izskatīšanai parlamentā nodot pieņemto Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumu.

Kā ziņots, politiskais spēks pauž iebildumus pret faktu, ka likumā netika atbalstīta norma par samazināto 5% PVN likmi apkurei mājsaimniecībām. Deputāti atsaucas uz pieaugošajiem iedzīvotāju parādiem par siltumenerģiju un uz nepieciešamību samazināt nodokļu slogu iedzīvotājiem. Bērziņš šonedēļ pieņems lēmumu izsludināt vai nodot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai parlamenta novembra nogalē pieņemto likumu, iepriekš sacīja Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskais padomnieks Edgars Pastars.

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 4.decembrī pirms izskatīšanas pirmajā lasījumā parlamentā konceptuāli atbalstīja eiro ieviešanas likumprojektu, kuru parlamentā galīgajā lasījumā plānots pieņemt 31.janvārī, aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V). Valdība iecerējusi, ka Latvija eiro pievienosies 2014.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas