Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

SC prasa tieslietu ministra paskaidrojumus

Politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) 11. Saeimas frakcija vērsusies  pie tieslietu ministra Gaida Bērziņa ar pieprasījumu Par iejaukšanos tiesu sistēmai piederīgu personu darbībā, portālam Diena.lv pastāstīja SC pārstāvji.

Deputāti pieprasa ministra paskaidrojumus  par viņa publiskiem izteikumiem, ka notārs nevar apliecināt personas parakstu zem pretvalstiska likumprojekta.

8. maijā ziņu aģentūra LETA publicēja G.Bērziņa viedokli par parakstu vākšanu referenduma ierosināšanai automātiskai pilsonības piešķiršanai nepilsoņiem. Kā izriet no publicētās ziņas, G. Bērziņš aicinājis visus notārus "savā darbībā izslēgt iespēju tikt iesaistītiem situācijā, kas, iespējams, var tikt tulkota kā pretvalstiska un līdz ar to diskreditētu notāra tēlu", uzskata SC.

Pieprasījumā tieslietu ministram  SC deputāti atgādina, ka ne Satversme, ne Notariāta likums nedod notāriem tiesības vērtēt likumprojektu atbilstību Satversmei.

Tieslietu ministrs mudina notārus pārkāpt likumus, ierobežojot pilsoņu politiskās tiesības piedalīties valsts darbībā un ierosināt likumprojektus, uzskata Saeimā ievēlētie SC deputāti. Viņi arī atsaucas uz  Notariāta likuma 5.1 pantu, kas  tieši aizliedz amatpersonām iejaukties zvērinātu notāru profesionālajā darbībā, ietekmēt un iespaidot viņus.

"Tādējādi tieslietu ministra darbība ir pretlikumīga un antikonstitucionāla," teikts pieprasījumā.

SC deputāti gaida no Gaida Bērziņa paskaidrojumus un juridiskus argumentus viņa rīcības pamatojumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas