Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

SCP aprēķinājusi, ka pensijas jāindeksē par 4,765 procentiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Econ
E
Ka tikai beigās neizrādās, ka pašreizējos ekonomiskajos apstākļos tie, kas saņem pensiju, būs krietni vien priviliģētākā stāvoklī par tiem, kas būs bezdarbnieki. Par pensiju indeksāciju - vai tad memorandā nebija runa par "iesaldēšanu" - iesaldēšana ir ļoti stingrs diplomātisks termins, kas nozīmē - tūlītēju apstādināšanu (bez jebkādām diskusijām), tādēļ man šāda veida SCP izteikumi mazliet velk uz demagoģiju.
Vuarzazi
V
Bijusi koalicija ir atbildiga par 50.7% inflacijas 4 gados un 5 menesos, Bet 32.6 % kops sis Saeimas ievelesanas. (Valsts statistikas dati). Lielakais pirktspejas kritums ES valstis
Bērziņš
B
Lūk, Štokenberga kungs vismaz uzreiz norāda arī 30 miljonu ienākumu avotus, arī pārējie komentētāji varētu nevis tukši apvainot populismā, bet izmantot interneta telpu lietderīgi un katrs minēt kādu nelietderīgu valsts izmantošanas piemēru, rezultātā izveidosies sarakstiņš, kur var nogriezt budžetu, lai izpildītu aizdevēju prasības, un kur ņemt 30 miljonus pensionāriem. Pašos Diena.lv pirmsākumos es bieži ielūkojos komentāros, lai iegūtu kādu papildinformāciju par raksta tēmu, kas zināma kādam lielākam speciālistam, bet pēdējā šo zinātāju, faktu, argumentu vietā stājušies interneta huligāni ar lamām - pat, izskatās, ka no kādu partiju birojiem.
Jautājums
J
Jocigi, tad kāpēc par pensiju indeksāciju ir Štokenbergs nevis šie iedomu spējīgie mazturīgie komentētāji?
Hi He tralalaā
H
Lielākā daļa "to Hi un He" visai labi var iedomāties, kā ir, ja mēnesī iztikšanai atvēlēti vien 135 lati. Miljonārs Štokenbergs to nevar iedomāties pilnīgi noteikti un pat ne tuvu! Tā kā pietiek ākstīties, apnicis, lielāko daļu pensionāru ieskaitot.
AD
A
Būtu jau jauki, bet kāpēc SCP NEPIEDALĀS valdībā? Tad varētu pati ieviest dzīvē savus priekšlikumus.
sicher
s
te nav ko brukt virsuu , ja mees šitaa visus leemumus noriesim tad izskataas ka no bedres aaraa netiksim , jauna valdiiba netiks apstiprinaata , ko teiksiet kad straadaajošiem uzliks ienaakuma nodokli 30 % ? tad buus labaak , nav jau no kaa maksaat ne pensijas ne bezdarbnieku pabalstus... sauksim urra lai dziivo sveeteļi un oranžie !!!
Štokenbergs
Š
Viedi vārdi, sevišķi statistika par to, ka 70 procenti Latvijas pensionāru saņem pensiju, kas mazāka par 135 latiem. 135 lati, tā ir summa, no kuras jāsamaksā par dzīvokli, zālēm un ēdienu. Vai Jums nešķiet pareizi, ka pensionāriem pieliek pie pensijas 7 latus mēnesī? Tiem Hi un He būtu jāpajautā, vai viņi var iedomāties, kā iespējams iztikt, ja mēnesī tam atvēlēti 135 lati? Kuras ir tās pašvaldības, kuras varēs atļauties tagad palielināt pabalstus pensionāriem? Šai indeksācijai ir vajadzīgi nepilni 30 miljoni latu. Tā ir summa, kas mazāka par LVRTC ikgadējām dividendēm no Latvijas mobilā telefona. Savukārt, Flika ienākumi ir 135 lati stundā. Pirms atteikties no indeksācijas, paomājiet, vai tas ir taisnīgi.
Komunālais
K
Pasaki Šlesim, lai ātri būvē to jauno turku pirti lidostā, tur varēs salikt pensionārus VIP zālē un vest pagrabā uz dušu.
Bērziņš
B
Jebkurā situācijā, ne tikai krīzē, ierobežotie resursi jāpārdala vienādi "sāpīgi" visiem (Lietuvā un Igaunijā arī no nelielā budžeta pensionāriem iedala taisnīgāku daļu nekā Latvijā), mērķis ir labklājība, bet ilgtermiņa labklājība, kas prasa noteiktus līdzekļus atstāt attīstībai. Pensionāram jāpaciešas ar 100Ls, lai iekļautos 5-7% budžeta deficītā, lai dabūtu SVF un EK naudu un nenomirtu pēc pusgada ar 0Ls pensiju, jo nauda būs beigusies. Izrādās, 30% pensionāru pat nesaņem 100Ls un pie paaugstinātiem komunālajiem, transporta un medicīnas maksājumiem, viņi var nomirt, nesagaidot SVF un EK naudu. Tādiem 30% pensionāriem, kas saņem līdz 100Ls, vai vismaz 10%, kas saņem līdz 80Ls arī varētu indeksēt pensiju, lai segtu pieaugušos maksājumus. Štokenbergs arī ir savas prasības pensionāriem samazinājis, bet tomēr tās joprojām ir pārāk smagas - jo līdz 135 Ls saņem ~70% Latvijas pensionāru. Jā, taisnība, ka Kalvītis un Godmanis sociālo budžetu ir "iztērējušas" pamatbudžetā un aplaupījušas pensionārus, kas valdībai aizdevuši bezprocentu kredītu - bet tāda ir realitāte, ar kuru Štokenbergam būtu jārēķinās. Pensionāru izdzīvošana par grašiem lai vienmēr tiek paturēta prātā, kad politiķi un amatpersonas apsriedīs luksus automobiļu iegādi, jaunu ēku celtniecību. Ja to visu izrevidētu, tad varbūt varētu izpildīt arī Štokenberga prasības.
Komunālais
K
Es esmu riktīgi paaudzies pa ziemas mēnešiem. Kamēr sniegs vēl nav pavisam nokusis, velciet tos vecos ātri ātri uz virsāju un brūklenāju.
Verza
V
Es atbalstu Šleseru un kandidēšu viņa sarakstā. Es aicinu visus pensionārus balsot par mani, nevis SCP.
Žanete
Ž
Žēl, ka JL ir tik krasi mainījuši savu vidokli! Un žēl, ka daudzi te nesaprot, kas tas ir valsts goda jautājums - indeksēt pensijas, lai vēl vairāk vecīšu neizmirtu.
Skorbuls
S
Aizmirsi piebilst - un izvirtušo TP, LPP/LC un ZZS amoralitāte ir uzsūkusies JL smadzenēs kā šķirdums sūklī, ko nāviniekam elektrokrēslā liek uz galvas. Viņi grib no tā aizbēgt, bez nespēj, jo skavas ir pārāk stipras.
Kaligula
K
Tagad ir skaidri redzams - kas tad ir šis Jaunais laiks. Nosmeķētā varas saldme ir apstulbinājusi viņu morāles normas, naudas aroms - iemidzinājis sirdzapziņu un vijīgi-valšķīgās ietekmes mēles sasējušas viņu rokas, kas, opozīcijā esot, bija gatavas strādāt, lai glābtu tautu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Februārī gada inflācija - 9,6%

Arī labklājības ministra kandidāts Augulis vēl domā, vai pieņemt amatu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas