Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

SCP brīdina, ka nodokļu palielināšana nedos cerēto

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bērziņš
B
Sociāli atbildīga brīvā tirgus ekonomika (SCP) nav nekas tāls no Vienkāršas brīvā tirgus ekonomikas (JL). Atšķirības šo partiju uzskatos ir drīzāk ir jautājumā, cik efektīvi varētu iekasēt progresīvo ienākumu nodokli. JL baidās, ka turīgākie iedzīvotāji sāks slēpt savus ienākumus un nodokļi vispār netiks iekasēti. Savukārt SCP uzsvaru liek uz VID blēžu izķidāšanu un efektivizēšanu. Kalvīša laikā lielākais šķērslis "gāzēšanas" izbeigšanai bija Šlesera veto un Spurdziņa/Slaktera nevēlēšanās aplikt ar nodokļiem patēriņu (PVN), vienlaikus samazinot UIN un nekustamā īpašuma spekulācijas, kā arī nevēlēšanās aiztikt savējos valsts pārvaldē, samazinot aparātu. Štokenbergs tur ļoti minimāli vainojams.
Lelle
L
To jau pierādīja PVN paaugstināšana. Un beidziet te brukt virsū Štokenbergam! Katrs var kļūdīties, galvenais ir laikus apjēgt kur esi nokļuvis un neiet pret savu sirdsapziņu turoties par varēm pie pilnās siles, kā to joprojām dara koalīcijas parazīti.
kaaposts
k
Shtokijs ne tikai iepinaas un saistijaas ar TP bet bija viens no taas dibinaataajiem... Un vinsh joprojaam nav atdzinis ka vinja veidotaa ekonimika treknajos gados ir bijusi kljuudaina... respektiivi vainiiga ir TP nevis konkreetais trekno gadu ekonomikas ministrs... visnotalj eerta poziicija :)
klau
k
es tā kā izlasīju jūsu pašu programmu, un tur tieši tāpat ir likts akcents uz patēriņa un kapitāla nodokļu palielināšanu, varbūt izskaidrosiet bauriem, kā tas nākas, ka runājat vienu, bet paši savā programmā rakstāt ko citu?
Produkts
P
Pie mums kā dzimtbūšanas laikos- muižkungs valdības veidolā izsūc darba tautu un tad kā nevajadzīgu pārdod ārzemniekiem verdzībā...
kontyras
k
bet tu nokluse ka Stokenbers aizgaja no TP, kad vel valdiaj treknie gadi. un bridinaja par gaidamam problema, kan vel 80% mainstream muldeja par nebeidzamo Latvijas ipaso celu pasaules ekonomika ... Stokijs pats ari ir atzinis, ka ta bija vina kluda iesaistities un parak ilgi pities ar TP ..
skots
s
Nezināju, ka Egons Liepiņš bija saistīts ar TP
kaaposts
k
SCP liiderekonomists starpcitu bija galvenais TP ekonomists treknajos gados... Kā saka viena populaara radio pashreklaama "Ir cilveeki kuriem nesanaak... un labi vien ir ka nesanaak" :)
laine
l
Tas jau ir labi, ka SCP kritizēs Jaunā laika lēmumus. Domāju, ka šāda situācija ir visai loģiska SCP ir kreisāk orientēta partija, kas prasa progresīvo ienākumu nodokli, savukārt JL, PS,TP, ZZS, TB/LNNK un LPP/LC ir labējas partijas, kuras ir par vienādu nodokļu likmi vai pat par regresīvo ienākumu nodokli. Tāpēc normāli, ka augšminētās labējās partijas veido koalīciju (visi maksā vienādus nodokļus), bet SCP paliek opozīcijā (bagātie maksā vairāk).
Mjau ..
M
Piekrītu SCP...jau tagad grūti k-ko atļauties, kur nu vēl vairāk sadārdzināt preces un pakalpojumus ar nodokļu paaugstināšanu!
Produkts
P
Sen izrunāta ekonomikas ābece, tik pie mums visu veido no cita un priekš citu gala...
antons
a
Domāju, ka pēc SCP palikšanas opozīcijā jaunajai Dombrovska valdībai būs ļoti grūti skaidrot savu ekonomisko politiku, īpaši ja SCP viedoklis būs citāds. Zinot SCP piesaistīto ekonomistu kapacitāti, viņi ļoti pabojās jaunās koalīcijas dzīvi.
urbix
u
Stulbi sanācis, ka jaunais laiks labāk sadarbojas ar TP un ZZS, nevis izmanto SCP ekonomistu priekšlikumus.
dada
d
Paldies, paldies, ka pabrīdinājāt, vairāk gan varat nepūlēties, kaut kā jau iztiksim!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

FOTO: Premjers un finanšu ministrs: valsts nav bankrota priekšā

Godmanis: samazinājums par 700 miljoniem nereāls; piedāvās jaunus nodokļus

Repše: ar mani nav grūti sastrādāties, tā ir leģenda

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas