Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Segliņš: Aktīvajā politikā varētu atgriezties Lībane-Šķēle

Rīgas mēra amatam gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Tautas partija (TP), visticamāk, virzīs pašreizējo domes vicemēru Andri Ārgali, pašvaldību priekšvēlēšanu kampaņu vadīs partijas "vecbiedrs" Gundars Bērziņš, savukārt nākamajās Saeimas vēlēšanās atgriezties aktīvajā politikā varētu Kristiāna Lībane-Šķēle. To aģentūrai BNS pavēstīja vienīgais oficiālais kandidāts uz TP priekšsēdētāja amatu nedēļas nogalē gaidāmajā partijas kongresā Mareks Segliņš.

Viņš pastāstīja, ka par priekšvēlēšanu kampaņu pirms pavasarī gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām partijas valde - jau jaunajā sastāvā - lems vienā no pirmajām sēdēm uzreiz pēc partijas kongresa.

Par kampaņas vadītāju izraudzīts ar skandaloziem un "pravietiskiem" izteikumiem pazīstamais TP "vecbiedrs" Gundars Bērziņš, kuram valde, visticamāk, jau pirmajā vai otrajā tās sēdē pēc kongresa būs jāiepazīstina ar kampaņas plānu. Līdz šim par priekšvēlēšanu kampaņu TP biedru vidū bijusi tikai "vispārēja parunāšana".

Savukārt uz jautājumu, vai Segliņš kā partijas priekšsēdētājs varētu piedāvāt atkal atgriezties aktīvajā politikā un kandidēt nākamajās Saeimas vēlēšanās pašreizējai TP valdes loceklei Kristiānai Lībanei-Šķēlei, topošais TP līderis uzsvēra, ka savu partijas biedri augstu vērtē, šādu iespēju viņai piedāvās un, ja viņa to izmantos, ļoti priecāsies.

"Vienmēr esmu apbrīnojis viņu par viņas domas skaidrību un spēju to noformulēt arī vārdos, analizējot politiskos procesus. ..Man bija iespējams vērot Kristiānas Lībanes [Šķēles] kvalitātes politikā, [man] esot Tautas partijā, kad viņa bija "Latvijas ceļa" frakcijas vadītāja. Man patiešām šķita diezgan apbrīnojamas viņas spējas analizēt politisko procesu un virzīt lietas politiskajos jautājumos. Es pilnīgi noteikti esmu pārliecināts, ka viņa būtu devums Tautas partijas frakcijai, ja viņa kļūtu par deputāti Tautas partijas sastāvā. Es to pat ļoti gribētu," uzsvēra Segliņš.

Jau vēstīts, ka arī Lībane-Šķēle iepriekš intervijā aģentūrai BNS atzina - ja jaunais TP priekšsēdētājs izteiks piedāvājumu viņai kandidēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, viņa to nopietni apsvērs.

Politiķe atzina, ka patlaban labprāt darbojas partijas valdē, kurā darbs noritot pietiekami aktīvi un ir iespēja paust savu viedokli, iesaistoties diskusijā. Taču, ja ar jauno TP vadītāju veidosies laba sadarbība un viņam šķitīs, ka Lībanes-Šķēles kandidēšana nākamajās parlamenta vēlēšanās partijai būtu vēlama, pašreizējā valdes locekle šādu iespēju izskatītu. Viņas pēdējā laika publiskās uzstāšanās un partijas viedokļa paušana gan neesot apzināta gatavošanās šādai iespējai, bet valdes locekles pienākumu pildīšana.

".. ja nākamo divu gadu laikā jutīšu, ka situācija ir atbilstoša un partijas vadītājs uzskatīs, ka tas ir vēlami, labi partijai, ja mēs varēsim sastrādāties, ja tas viss dos kaut kādu gandarījumu, es noteikti apsvēršu. Bet pagaidām konkrēta lēmuma nav," norādīja Lībane-Šķēle, piebilstot, ka labprāt saglabātu amatu valdē arī turpmāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas