Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Segliņš: ministru "nomazināšana" ir žests

Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš uzskata, ka Latvijā lielākā problēma ir "uzblīdušais" valsts aparāts, nevis ministru lielais skaits. To varēja secināt pēc viņa teiktā ceturtdien intervijā LNT 900 sekundēm.

“Politiķi nav tam izsekojuši līdz, bet tie darbinieki, kas strādā valsts pārvaldē, ir pamanījušies lēnām izveidot normatīvos dokumentus, likumus tā, lai viņi visi būtu vajadzīgi, lai caur visiem viņiem dokumentu aprite iet, un te jau ir tas lielais ietaupījums. Ministru nomazināšana ir žests,” pārliecināts M.Segliņš.

Valsts prezidenta Valda Zatlera trešdien paziņoto par “jaunajām sejām” valdībā viņš novērtēja kā paziņojumu, kas izteikts "uz ielas". “Vakar bija paziņojums – jaunas sejas. Ko tas nozīmē? Gados jaunas, cik daudz no Ministru kabineta viņas vajag, cik sievietes, vīriešus. Tas tāds paziņojums kā uz ielas. Jāvērtē katrs konkrēts ministrs, kā viņš tiek galā ar darbu. Tas nav arguments - vajag jaunas sejas.”

Tomēr TP jau sākusi vērtēt savu ministru darbu, taču pirms valdes lēmuma viņš atturējās publiski paust savas domas. Tad, kad būs rezultāti, visa sabiedrība to uzzinās, viņš teica. Kad tas notiks, būšot atkarīgs no premjera uzstādījumiem termiņos un "Tautas partija ar savu darbu tiks galā.”

Viņš uzskata, ka Latvijā būtu jālikvidē  E-lietu ministrija, Bērnu lietu ministrija, kā arī Ekonomikas ministrija, jo tās funkcijas sadaloties starp Satiksmes, Finanšu un Reģionālās un pašvaldības lietu ministrijas funkcijām. Viņš kritizēja premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) piedāvājumu apvienot Veselības un Labklājības ministrijas.

“Tas ir absolūti populistisks, skaists žests, apvienot Veselības ministriju ar Labklājības ministriju. Kā saka ministrs [Ivars] Eglītis, ja man pieliek klāt labklājību, es kā ministrs veikšu šo darbu paviršāk. Tas būs žests, tas būs tāds skaists solis,” pauda M.Segliņš.

“Pielikt kaut ko vēl klāt, to var izdarīt – nu lasīšu mazāk, parakstīšu ātrāk. Ir jāredz racionālais, jānomazina dokumentu, kabinetu šķērsošanas skaits, tur ir šie lielie izdevumi. Ar katru gadu tas kļūst aizvien vairāk. Mūžā man nav bijis dokumenta, kad mans paraksts ir 16. Tas ir rekords. Un tas vēl nav dokuments par miljoniem,” viņš stāstīja.

Tomēr viņš piekrita, ka neviens ministrs “krēslam nav pielaulāts” un visiem jārēķinās, ka viņu seja sabiedrībai “vienkārši apnīk”. Kā piemēru viņš piesauca ekspolitiķi Anatoliju Gorbunovu - “sieviešu mīluli, korektuma un perfektuma iemiesojumu”, kuram tomēr 2002.gadā nācies finišēt, jo viņu neievēlēja. “Tad sapratu, ka apnikt var pilnīgi jebkurš,” atziņu pauda M.Segliņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas