Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Segliņš pieļauj referendumu par nāvessodu

“Šobrīd ir populāri referendumi, iespējams, ka šis ir jautājums, ko varētu lemt referendumā,” Latvijas televīzijas raidījumā Valsts pirmās personas sacīja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, kurš ir arī Tautas partijas priekšsēdētāja amata kandidāts. "Ja sabiedrība referendumā nobalsotu par, tad valdībai un parlamentam tas ir obligāti izpildāms," piebilda ministrs.

Viņš atgādināja, ka atbalsta nāvessodu un pirms astoņiem gadiem, kad šis jautājums bija jāizlemj nobalsojis pret tā atcelšanu.

"Ja esam Eiropas Savienībā, mums ir jāievēro tās normas, bet atgādinu, ka es biju pret nāvessoda atcelšanu. Mans personiskais viedoklis, ko es nekad nevarēšu paust oficiāli un nekad nevarēšu parakstīt, jo es esmu viens no Eiropas Savienības valstu ministriem, ir tāds, ka ir cilvēku kategorijas, kuri, manuprāt, nekad nelabosies un nemainīs attieksmi pret līdzcilvēkiem."

Jau ziņojām, ka diskusiju par nāvessoda atjaunošanu Latvijā sācis tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK). “Es personīgi uzskatu, ka šādiem cilvēkiem mūsu sabiedrībā nav vietas,” ceturtdien Latvijas Radio sacīja tieslietu ministrs, komentējot Bauskas rajona Ceraukstes pagastā pagājušajā nedēļā notikušo slepkavību, kur tēvs nogalināja savu 11 gadus veco meitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


"Tiesības uz dzīvību ir pamattiesības, kas cilvēkiem piemīt dabiski – tās nevar piešķirt par labu uzvedību vai atņemt, ja cilvēks ir rīkojies slikti."

Tiesībsargs Romāns Apsītis

"Toreiz, kad 1999.gadā atcēla nāvessodu, tad jau arī teica — nupat uz ielas nevarēsim rādīties, slepkavos visus pēc kārtas. Bet vai tad tā notika? Nē."

Bijusī Valsts prezidenta kancelejas Apžēlošanas dienesta vadītāja Rita Aksenoka


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas