Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Segliņš saudzē PMLP vadītāju, jo palīdz policijai viltoto pasu izmeklēšanā

Lai gan vēl pirms nepilna mēneša nebija skaidrības par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vadītāja Viļņa Jēkabsona nākotni amatā, pašlaik iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (Tautas partija) nolēmis, ka viņš nav jānomaina.

Segliņš intervijā aģentūrai BNS uzsvēra, ka pēc Jēkabsona darba izvērtēšanas nolēmis viņu atstāt amatā.

Šādu lēmumu ministrs pieņēmis, jo Jēkabsons pēc pasu skandāla ar lielu atbildību pievērsies problēmas risināšanai un palīdzējis Drošības policijai izmeklēšanā. Jēkabsons arī palīdzējis noskaidrot sistēmā vājās vietas, kas nu jau ir novērstas, lai nevarētu atkārtot šādus noziegumus.

"Jēkabsons ir ļoti cītīgi strādājis. Lai arī tā bija blamāža un kauns sistēmai, ka pases iepriekšējos divus gadus tirgotas. Pasu skandāla kontekstā daudzi man ir vaicājuši, kāpēc es nenoņemu Jēkabsonu no amata. Tomēr tā būtu populistiska rīcība un nebūtu korekta pret Jēkabsonu," piebilda ministrs.

Jau vēstīts, ka Drošības policija par pases izsniegšanai nepieciešamo dokumentu viltošanu aizdomās tur vairākas personas, tostarp valsts amatpersonas. Tās viltojušas dokumentus, kas nepieciešami pasu izsniegšanai. Tādējādi pases izsniegtas cilvēkiem, kuriem uz šo dokumentu nav likumīgu tiesību. Par šādu pasu iegūšanu maksāta nauda.

Kriminālprocesā ir apzināti vairāk nekā 100 cilvēku, kas nelikumīgi saņēmuši Latvijas pases. Šo cilvēku dati PMLP Iedzīvotāju reģistrā ir ievadīti fiktīvi un nu jau ir dzēsti no Iedzīvotāju reģistra.

Divām personām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums, bet pārējām - ar apcietinājumu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no aizdomās turētajām personām ir bijusī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītāja Olita Magone. Pašlaik viņa amatu jau pametusi. Pirms tam viņa bija Iekšlietu ministrijas PMLP Iedzīvotāju reģistra departamenta direktore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas