Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Sildīt ekonomiku ar kino

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
peerle
p
to jole: Ciktaal par kinostudiju, ir bijusi dariishana - tur gan peedeejos gados tieshi viss saak atkal notikt, peec ieprieksheejaas izsaimniekoshanas. Taa ka te nu paarmetumi lieki. Cits staasts, ka pa visiem shiem gadiem, ko raksta autore ganaas pa kino nozari pati no taas ne vella nesaprasdama gan nekas iipashi skaists un labs nav mainiijies (vismaz ne vinjas deelj, Riigas sargi nav pieskaitaami, jo taa ir divu aizrautiigu cilveeku kopdarbs un valsts tur nje pri chom).
jole
j
Paldies Ventam Horstam par kinostudijas parversanu par biroju eku un patiesi sudaino attieksmi pret filmu industrijas profesionaliem un naudas bažšanu savā kabatā.
www
w
Es dievinu kino un priecājos par šo faktu kā tādu. Bet man ir kauns un dusmas, kā Rīga arī pēc 60 miera gadiem izskatas ka Varšavas getto. Vai to tikai arzemnieki pamana a mēs i priecīgi dzīvot savos sudos? Poļi savu galvaspilsētu gandrīz vai no jauna uzcela, toties mēs mācējam tos graustus pa 2000Ls kvm viens otram iesmērēt. Es neredzu nekā iepriecinoša "neaizskartā koka arhitekturā",kas turklāt mēdz aizdegties ja jums ir nepaveicies ar kaimiņiem.
feja
f
Vispār jau - tieši tam kino centram pašam vajadzētu par to arī rūpēties, ko viņa te smuki apraksta... tikai kaut kā nav baigā aktivitāte manīta.
Dārznieks
D
Kāpēc gan tā jāstrīdās ? Vajag veidot projektus,meklēt naudu un tik filmēt ? Vai tad ir radīts orgāns , kurš to aizliedz ?
fuxija
f
Nē, ne par to. Bet gan par to, ka ir viegli lielīties ar vienu panākumu, bet tai pašā laikā "aizmirst" kaudzi citu darbu, kas varētu būt bijuši, bet nebija. Latvijas kino nozare būtu daudz spējīgāka un pelnošāka šodien, ja nebūtu tik daudz "noraktu" projektu.
vecenīte
v
O! nu protams! Pat laba ideja ir jānorok, ja to ir izteicis cilvēks, kas kādreiz uz mani ne tā paskatījās. Un pat ja simtkārt kļūdījās, bet, ja šoreiz teiktajā ir racionāls grauds, atmetīsim tikai tapēc lai tas gods tam netiek?
piemēram...
p
...nupat uz ekrāniem iznākošā filma Defiance ar to pašu Kreigu galvenajā lomā filmēta Lietuvā, mežos pie Viļņas ...
fuxija
f
Aha, būtu jau nu labāk autore paskaitījusi tos projektus, ko viņa un viņas kolēģi kā iespēju Latvijai uz kino rēķina pelnīt, ir veiksmīgi norakusi! Un tādu nav mazums. Lielīties ar vienu smuku projektiņu ir forši, tikai uz kopējā fona patiesībā tas nav nekāds sasniegums.
Signe M
S
Labāk vēlu nekā nekad. savukārt - autorei - liels paldies par raiti uzrakstīto un ļoti loģiski pamatoto rakstu. ceru, ka iniciatīvai radīsies dzirdīgas ausis KM. Ar sveicieniem no Briseles,
Māte
M
Te tev nu bija... Vispirms iznīcinājām VISU kino industrijas pamatu( Kinostudiju pārvērtām par biroju ēku , tās paviljonus par slidotavu, utt) TAGAD mēģināsim pelnīt... Kāpēc mum s viss notiek ačgārni? Lietuva ar kino industriju pelna jau visus neatkarības gadus... Tāpat kā Čehija...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas