Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Siltajā svētdienā arī rekords kūlas dedzināšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Absints
A
Kad kāds noindējas ar tvana gāzi par ātru aiztaisot malkas krāsns šīberi- vai tāpēc aizliedz kurināt krāsnis? Kad kāds salauž kāju uz slidenas ietves- vai tiek aizliegts staigāt pa ietvēm? Vai tāpēc ka mašīna ielido grāvī, slēdz ceļu? Kad kāds neievēro ugunsdrošības noteikumus, un kūlu dedzinot ,nodedzina šķūnīti, tad gan būtu jāaizliedz sērkociņu ražošana. Un ugunskuri vispār! Smēķēt! Un kūlas dedzināšana vispār! Un vispār smēķēšana tak ir liels ļaunums. Aizliegt ražot, pārdot cigaretes un smēķēšanu vispār, Kāpēc tad ne? Labs likums taču būtu. Jāpieņem. Aizliegt, Sodīt, Represēt, Likt samaksāt.! Noņemt! Nevis domāt ar galvu un padarīt visu kontrolējamu. Vot tā ir pareizi!
Zemnieks
Z
jums viegli mācīt. Nu nav man tās naudas rudenī pļaut pļavas vēlreiz. Jo ataug un attāls deg vienalga. Es došu jums iespēju ar izkapti pastrādāt, Neesat tādu rokā turējuši? Piesakieties! Tas ir drusku savādāk, kā sēdēt uz dīvāna, pamācīt un kritizēt par nevīžošanu sakopt laukus. Sakopiet Rīgas apkārtni pa priekšu- vienos krūmos, aizpērnajā zālē, un atkritumos, atkritumos, atkritumos. Pat visi meži pilni.. Rīga miskastē ieaugusi. Sāciet ar to! Man laikos nav mājas apķēzītas. Rīgā vairs nav sienu, kas nav aprakstītas . Varbūt katram vienu sienu notīrīt? Jeb tas ir par grūtu, labāk ķengāties par zemniekiem?
bika
b
"Sakoptie lauki" Dalja lauku, kas skaitaas sakopti un sanjem ES maksaajumus patiesiibaa nemaz taadi nav, letinji pamaniijusies rudenii veco zaali vienkaarsi iedziit zemee un lauks izskataas apstraadaats, savukaart pavasarii ar shiku to visu nosvilina. Ja nespeej savu zemi sakopt, nafig turi - pardod/atdod/iznomaa, bet nedzeniet te demagogjiju par nabadziigajiem un pusbadaa esoshajiem
Absints
A
Igaunijā, kūlas dedzināšana ir atļauta līdz noteiktam datumam. Domājat, ka tur ugunsgrēku vai upuru vairāk? Latvijā tak likums labāks - aizliedz to darīt vispār. Nē, tur deg mazāk. Tāpēc , ka Igaunijā dedzinātājs pasauc palīgā kaimiņus un uguni kontrolē. Ir kas pieskata un uzņemas atbildību. Latvijā aizdedzina un aizlaižas, lai nepieķer un nesoda. Izmantojot citu Latvijas absurdo likumu, īstenībā var zemes īpašnieku sodīt, bet vai domājat , ka to dara? tad Dzelzceļš, Latvijas ceļi un visas vietējās pašvaldības bankrotēs, jo nespēj, kā zemes īpašnieki, nolikt sargus visās piederošās zemēs. Kamēr Latvijā būs šādi infantīli likumi, tikmēr Latvija būs muļķu zeme. Diemžēl. Un Kūla degs.
skudra
s
Mums visādi vides eksperti, kas pavasarī varētu novērtēt ledus stāvokli upēs un noteikt datumu, no kura neiesaka kāpt uz ledus, tad arī sākt rēķināt maksu par glābšanas darbiem.Piekrītu, ka kūlas dedzinātāju apkarošanā jāiesaistās sabiedrībai, arī vecākiem jāatbild par savu bērnu darbībām utt., un visiem jāsaņem sods par bezatbildību un stulbumu.Labu darbu dara Degpunkts, aicinot ārštata reportierus, jo iemūžināt notikumus šobrīd iespējams daudziem
Māris
M
Re taisnība! Skandināvijā kaimiņš noteikti piezvanīs policijai, ja tu gribēsi savā dārzā dedzināt zarus! Ar ugunsdzēsējiem jāsaskaņo diena un laiks, kad dedzināsi. Mums vienkārši tautas lielākaādaļa ir vienaldzīga par visu, kas notiek dabā!
Zancis Grīnbergs (a)
Z
Siltajā pavasarī - rekorddaudz šašliku cepēju...:))
Saulite
S
Jaa, tad ar siem sodien noteikti vares aizlapit valsts budzeta trukumu....
sure
s
Iekasēt bez diskusijām! :)
Arnis
A
Protams, var tā darīt, bet nedomāju, ka tas ir īstais ceļš, jo valsts tos kops vēl mazāk. Domāju, ka Ulmaņlaikos arī bija to vieglāk izdarīt bez naudas - bija zirgi, bija bērni turpat, kas varēja palīdzēt. Tagad, ja kādam vecītim ir kaut hektārs senču zemes, bez traktora+pļautene/kultivators neiztikt. A tas process maksā naudu.
tādi esam
t
IMHO, ja saņem ES maksājumus, tad tie jau ir (jābūt) sakopti. Bet, ja tās ES naudas naf, tad "sakopt" lauku ir visai dārgs pasākums, kas ļoti daudziem vienkārši nav pa kabatai. +++ Tad no tiem laukiem vajag atteikties vai arī valstij tos jānoņem, ja neprot vai negrib apkopt. Starp citu, Ulmaņlaikā bija tāds likums, ka varēja arī noņemt.
re!
r
Cilvēkiem pašiem aktīvāk jāiesaistās. Vācijā, piemēram, neko neatļautu vis nedarīsi, jo kāds noteikti nosūdzēs. Tas par kūlas dedzinātājiem, bet par to bļitkotāju glābšanu gan jāmaksā. Kāpēc par ātro palīdzību jāmaksā?
gundega
g
ha, ha. Ka no šiem nav ko vairāk paņemt kā piečurātu kreklu? Paskatieties kādas mašīnas stāv krastmalā. Uz ledus nesēž kaut kādi bomžatņi, bet braukā ar džipiem un nebūt ne tām sliktākām un izrūsējušām mašīnām. Tāpat ar kūlas dedzinātājiem. Lielākie dedzinātāji aiz pusaudžiem ir paši zemju īpašnieki, kuri vasarā nejēdz nopļaut zāli, bet pavasarī atbrauc un nodedzina Nav nemaz tik grūti viņus atrast. Arī bļitkotāji apdraud citus t.i. 1) glābējus, 2) rodas ar vien jauni pārgalvīgie, kuri redz, tas tur sēž arī varu, 3) bērni, kuriem ir tāda pašas interese.
Ieva
I
Ar to apdraud- neapdraud, īpaši krīzes laikos ir ļoti vienkārši: ja naudas ir maz un tā tiek iztērēta idiņiem, tad var nepietikt tiem, kas tiešām ne pie kā nav vainīgi....
kintu
k
Mūrnieces runas ir vienkārši populisms. Ja kūlas dedzinātāji apdraud citus, tad tā ir krimināli sodāma rīcība. Bet reāli neviens nav noķerts, kurš to ir darījis, tāpēc par kaut kādu naudas piedzīšana sapņot ir naivi. Turklāt pats dedzināšanas fakts savā privātā teritorijā, ja tas tiek darīts kontrolēti un nevienu neapdraudot, nav nekas slikts. Bet bļitkotājus piespiedu kārtā aizsūtīt pie psihiatra, kā potenciālus pašnāvniekus, jo normāls cilvēks uz kūstoša ledus virsū nelīdīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas