Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Sirmā kori bez diriģenta būs vismaz mēnesi

Diriģents Māris Sirmais uzbrukuma rezultātā ir guvis ļoti smagas traumas, kādēļ vismaz mēnesi viņam būs jāārstējas slimnīcā,_ Dienu informēja Valsts akadēmiskā kora Latvija _direktors Māris Ošlejs. M.Sirmais ir kora galvenais diriģents, viņš vada arī slaveno jauniešu kori _Kamēr. ___

“Es kategoriski noliedzu, ka uzbrukums varētu būt noticis Māra Sirmā profesionālās darbības dēļ”, komentējot policijas sākotnēji izvirzīto versiju, pauž M.Ošlejs. Laupītājs esot bijis svešs cilvēks. M.Ošlejs pastāstīja, ka uzbrukums nav noticis agri no rīta, kā iepriekš ziņoja policija, bet gan sestdienas vakarā. Reaģējot uz zvanu pie durvīm, M.Sirmais patiešām atvēris durvis nepazīstamam cilvēkam. Cik varēja saprast pēc viņa stāstītā, radiniekiem piezvanījis pats M.Sirmais, lai pastāstītu par notikušo. M.Ošlejs ir ticies ar M.Sirmo un bijis klāt, kad viņš sniedza liecības policistiem.  

“Profesionāls cilvēks ielauzās pie viņa, nevis uzbrukums varētu būt noticis viņa profesionālās darbības dēļ. Ja viņam pretī nestātos profesionālis, domāju, viņš varētu daudz vairāk cīnīties,” pieļāva M.Ošlejs. Tur nebija laistas darbā tikai dūres, viņš minēja.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Edgars Dudko Dienai sacīja, ka šobrīd policijai ir divas versijas par uzbrukuma iemesliem: laupīšana vai personiski motīvi. Viņš apstiprināja, ka nozagtas M.Sirmā personiskās mantas. Šobrīd policija uzskata, ka laupīšanu izdarījis viens cilvēks, bet tas vēl tiek precizēts. E.Dudko norādīja, ka vēl nav noskaidrots, vai M.Sirmais pazinis uzbrucēju. Notikums policijas žurnālā reģistrēts piecos no rīta, un E.Dudko pieļāva, ka tas ir brīdis, “kad mēs tur iesaistījāmies”.

Traumu dēļ M.Sirmais nevarēs piedalīties Lielajā mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā, kā arī Lucernas festivālā Šveicē. Koris Latvija savu diriģentu cer atpakaļ darbā sagaidīt aprīlī, kad notiks komponista Rodiona Ščedrina autorvakars.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas