Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šķīrušies Kiršteina un Nacionālās apvienības ceļi

No šodienas Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins vairs nav Nacionālās apvienības (NA) biedrs, paziņojis apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņš aģentūrai LETA pauda, ka Kiršteins ir uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas. Par turpmāku apvienības un Kiršteina sadarbību Saeimā notiks saruna pirmdien, 29.janvārī, valdes sēdē.

''Pēc vakardienas sarunas frakcijas sēdē bija skaidrs, ka ceļi vienas partijas ietvaros šķirsies. Par to, vai kāda sadarbība iespējama Saeimas līmenī, mēs runāsim. Tas nav šodienas jautājums,'' sacīja NA līderis.

Kiršteins aģentūrai LETA teica, ka viņam ir ''atšķirīgi uzskati par šo valdību un iespējamo darbošanos koalīcijā, ja kaut kas mainās un NA aicina atpakaļ'', proti, par partijas stratēģiskajiem uzstādījumiem, viedokli un attieksmi pret Zaļo kursu un partiju ''Vienotība''.

Politiķis noliedza, ka lēmums par izstāšanos no partijas ir saistīts ar neseno braucienu uz Ķīnu. ''Tas ir sīkums, ka pat nav vērts par to runāt,'' sacīja Kiršteins.

Kiršteins joprojām turpināšot sadarbību ar frakciju nacionālos jautājumos, reizē solot, ka nākamnedēļ varēšot sniegt padziļinātu atbildi pēc sarunām ar NA.

LETA jau rakstīja, ka vairāki Saeimas deputāti, kas sadarbojas Ķīnas parlamentu, bija devušies uz Ķīnu. Grupas vadītājs Ainārs Šlesers (LPV) publiski pauda, ka braucienu apmaksā Ķīnas valdība. Šajā braucienā devās arī divi deputāti no Nacionālās apvienības - Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

Iepriekš Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs (NA) "Panorāmai" norādīja, ka Šlesera lūgumu brauciena dēļ attaisnot grupas neierašanos uz Saeimas sēdi atbilstoši Saeimas kārtības rullim nevarēs. Frakcijām būs jāraksta atsevišķi pieprasījumi. Un, iespējams, Nacionālā apvienība savu partijas biedru došanos uz Ķīnu neatbalstīs.

Grasbergs piebilda, ka Nacionālās apvienības deputātiem, iespējams, būs jāraksta neapmaksātā atvaļinājumā pieteikums.

Savukārt KNAB paziņojis, ka "reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju par vairāku Saeimas deputātu vizīti Ķīnā, KNAB atbilstoši savai kompetencei veiks padziļinātu informācijas izvērtējumu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas