Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Skolā rekets par pīpēšanas noslēpuma glabāšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dolārs
D
Kāds tam sakars ar morāli? Ja es piektdienas vakarā ap 23 nolemšu uzvilkt labākās drēbes un iešu pastaigāties pa Maskačku, tad man ir jābūt vai nu pilnīgam idiotam vai arī bruņotam. Tas ir veselais saprāts- ja gribi savu mantu sev, tad pieskati. Ja negribi dabūt bietē, tad domā kā uzvedies, ko saki, kur ej u.tml. Kāda te morāle? Loģikai un veselajam saprātam ir jābūt un tad nebūs jāpaļaujas uz apkārtējo morāli. Visi ir ieguvēji. Sargi pats sevi un Dievs tevi sargās.
ika
i
Man ir radies iespaids, ka mūsu sabiedrībā vaina pamatā tiek uzvelta upurim. vēl trakāk -bērni mācās būt upuri ar vainas apziņu. Skolā pazūd personīgās mantas - pats vainīgs, vajadzēja pieskatīt. Tiek izspiesta nauda - pats vainīgs, vecāki vainīgi, ka naudu devuši. vai nav mazliet par traku? Par kādu morāli vispār var būt runa?
Laima
L
Šinī jatājumā gribu vērsties pie bērnu vecākiem. Vai esat aizmirsuši, ka bērna pirmā audzināšana ir ģimenē. Ar bērnu par visu jaizrunājās kā tev iet skolā ar mācībām, kādi tev draugi, kādi klasesbiedri, kādi ir skolotāji utt. Ja tas netiek darīts bērns ir atstāts viens ar savām problēmām.Te nav jāvaino ne skolas diretore ne skolotāji, ne jau tas tika darīts pedagogu klātbūtnē.Visas šeptes tika kārtotas ārpus skolas. Neesmu pati no jelgavas, neesmu arī pedagoģe,vienkārši cilvēks no cita rajona, ģimenē esmam izaudzinājuši divus bērnus. Kontakts ar bērniem ir bijis vienmēr, tika diskutēts gan par mācībām, gan skolotājiem, gan bēņām.Par šiem notkumiem paši uzņemieties atbildību par saviem nepadarītiem darbiem.
oma
o
Nevajag tikai pīpētājus mazgāt baltus un izspiedēju taisīt par vienīgo monstru. Kāpēc neviens neuzdod jautājumu, no kurienes radās tā "vienīgā" cigarete? Neticu, ka vienas cigaretes dēļ sīči var raustīties, nebrīnīšos, ja vismaz puse no 300 Ls ir aizgājuši cigaretēs.
Astra
A
Paldies žurnālistei A.Āboliņai par rakstu un labi, ka par to sāk runāt. Es dzīvoju pretī skolai un man bieži nācies glābt bērnus no izspiešanas un apzagšanas. Galvenais, ka vienmēr vaininieki ir bijuši tās pašas skolas skolnieki. Taču cietēji vienmēr mani ir lūguši nevērsties skolā, jo tad viņam klāšoties vēl sliktāk. Parasti esmu centusies ieskaidrot, lai noteikti par to aprunājas ar vecākiem mājās.
Dolārs
D
Tas viss ir bleķis. Padomju laikos skolās ne tas vien notika. Tikai nebija interneta, kur sūdzēties par katru sīkumu. 5.- 7. klasē gandrīz katru dienu nācās uzkauties un es ne tuvu nebiju tas kauslīgākais, tieši otrādi. Un neviens nesūdzējās un nemaisījās. Bērniem ir jāiemācās izdzīvot un par sevi pastāvēt, lai neizaug kā siltumnīcas stādiņi.
Dunduks
D
Palasiet sudzibas.lv, ko vecāki raksta par notiekošo dažādās skolās! Mati stāvus slienas!!
Dolārs
D
Par nedaudz vairāk kā pieciem mēnešiem, ja gribam būt precīzi. Mēnesī vidēji ir 20 darba dienas, mīnus brīvdienas un iespējamās slimošanas- sanāk uz 100 dienām.
Dolārs
D
Man pašam ir savi bērni, kas iet skolā- ļoti labi zinu cik kas maksā. Lats dienā ir pilnīgi o.k., ja negrib, lai bērns sarijas visādus draņķus.
un
u
Par pusgadu 300 latu.
Ideja
I
Tu aizej uz skolu un apskaties, cik maksā pusdienas! Jā, manā laikā arī maksāja 0.60 santīmus - tikai es pabeidzu skolu pirms 2007. gada, kad skolas ēdnīcu īpašnieki vēl nebrauca ar leksusiem.
AD
A
"Nabaga" izspiedējs. Raud!
b_d
b
Njā, klajš privātās dzīves neaizskaramības pārkāpums! Šito uz Eiropas cilvēktiesību institūcijām! :D
Dolārs
D
300 lati pusdienu nauda?! Apmēram trīs lati dienā... Nav jau brīnums, ka tieši pret viņu bija tāds rekets. Šaubos vai ir daudz tādu, kas tik daudz dod pusdienām 5. klases skolniekam. Tur pat pieaugušais var normāli paēst un vēl pāri paliks. Skolā ir likums ir viens- neizlec uz kopējā fona un tev liks mieru. Šeit acīmredzami tas ir pārkāpts. Par ko te vēl brīnīties? Jāpriecājas, ka iztika bez fiziskas piespiešanas.
Liva
L
Nejau pīpētāja audzināšana satrauc, bet gan naudas izspiedēju. Vecāki šajā gadījumā ir atbildīgi par savu bērnu uzvedību - un viņiem laba mācību būtu atdot izspiesto naudu zēna vecākiem dubultā apjomā. Sitiens pa maciņu būtu laba motivācija sākt pievērst uzmanību arī bērnu audzināšanai - jau tas vien, ka māte visu nedēļu tā arī nav izrunājusi ar savu dēlu šādu situāciju liecina vien par to, ka māte visdrīzāk plāno izlikties, ka nekas nav bijis un viss ir tikai mazs pārpratums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas