Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Šleseram pakļauto uzņēmumu finansētā filma par latviešiem gatava

Finiša taisnē — skan ekspedīcijas Ceļš uz mājām vadītāja Jura Videnieka atbilde uz jautājumu, vai gatava par Satiksmes ministrijas (SM) pakļautības iestāžu saziedotajiem 88 tūkstošiem latu gatavotā filma par latviešiem svešumā. Diena jau rakstīja, ka Valsts prezidenta padomniece Sandra Kukule ar vīru Guntaru Kukulu un vēl diviem uzņēmējiem pērn maijā džipos izbraukāja Eiropu.

Ekspedīcijā Ceļš uz mājām iecerēts apbraukt visu pasauli, lai salīdzinātu, kā latvieši dzīvo citur un viņiem stāstītu, ka arī pie mums Latvijā ir labi. Piedzīvotais tika iemūžināts video, operatora lomā debitēja bijušais Rīgas mēra Gundara Bojāra (tagad LPP/LC) padomnieks G.Kukuls, kurš A.Šleseru konsultējis reklāmas jautājumos pirms pēdējām Saeimas vēlēšanām. Uzņēmējs J.Videnieks stāstīja, ka filmas montāža pabeigta un atlicis vien vienoties ar telekompāniju LNT par filmas demonstrēšanas laiku. Pēc _Dienas _publikācijas valsts kontroliere Inguna Sudraba teica, ka ekspedīcijas mērķis ir apšaubāms un vairāk izskatās pēc atpūtas brauciena. A.Šlesers aizbildinājās, ka neko nezinot, lai gan ekspedīciju atbalstīja vairākas SM pakļautas valsts iestādes. Latvijas dzelzceļa meitasuzņēmums LDz Cargo piešķīra 30 000 latu, Latvijas gaisa satiksme — Ls 8000, lidosta Rīga — Ls 15 000, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) meitasuzņēmums Auteko & TUV Latvija — Ls 35 000, kopumā 88 000 latu. Par šo naudu nopirkti jauni 2007.gada _Land Rover Discovery_ džipi, foto un video tehnika. Viena no mašīnām ar numura zīmi VG93 novērota stāvam pie Rīgas pils, kur strādā S.Kukule. CSDD datu bāze liecina, ka šī mašīna pēc atgriešanās no Eiropas pāris mēnešos nopelnījusi piecas soda kvītis par neatļautu stāvēšanu Rīgā par kopējo summu 120 latu. Sodi joprojām nav nomaksāti. S.Kukule _Dienai _teica, ka nebraucot ar šo mašīnu, tādēļ "ir pārspīlēti izdarīt secinājumus tādēļ vien, ka tā redzēta pie pils". Kurš brauc ar šo mašīnu, viņa nezinot. Uzņēmējs J.Videnieks _Dienai _apgalvoja, ka konkrētā mašīna esot Kukulu ģimenes rīcībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas