Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Slucim viņa ziedojumus apņēmušies atmaksāt bijušie PS valdes locekļi

Trimdas latvietim ārstam un savulaik partijas Pilsoniskā savienība (PS) sponsoram Aivaram Slucim viņa ziedoto naudu apņēmušies no saviem līdzekļiem pakāpeniski atmaksāt bijušie PS valdes locekļi, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V).

Kā ziņots, jau pirms krietna laika, 2010.gada novembrī, PS publiski apņēmās atmaksāt vairāk nekā 11 000 latu Slucim, kurš par nepieņemamiem uzskatiem tika izslēgts no partijas.

Tomēr ar ziedojumu atmaksu veicās gaužām vāji, jo ne pārāk turīgajai partijai vajadzēja tikt galā gan ar 10.Saeimas, gan 11.Saeimas priekšvēlēšanu tēriņu apmaksu.

Pagājušā gada nogalē, no trim politiskajiem spēkiem izveidojot jaunu partiju "Vienotība", PS tika likvidēta.

Čigāne skaidroja, ka, neraugoties uz PS likvidēšanu, par solījumu atmaksāt Slucim viņa ziedoto naudu neesot aizmirsts. Politiķe pastāstīja, ka panākta vienošanās, ka naudu atmaksās tie, kas bija iesaistīti šī lēmuma pieņemšanā, kā arī PS valde, kas tika ievēlēta pēc tam.

Pēc viņas teiktā, šie bijušie PS pārstāvji plāno naudu maksāt no saviem personiskajiem līdzekļiem, katru mēnesi atvēlot tādu summu, kādu varēs atļauties.

Čigāne norādīja, ka vēl nav zināms, cik ilgā laikā ziedojums varētu tikt atmaksāts, jo nav panākta vienošanās ar Sluci. "Tas nenotiks uzreiz, bet grafiks ir iezīmējies," piebilda deputāte.

Kā ziņots, saistībā ar Sluča un toreizējā PS līdera ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska saraksti Saeimas opozīcija 2010.gadanovembrī rosināja ministra demisiju, pārmetot viņam rasistisku uzskatu atbalstīšanu. Tomēr balsojums Saeimā par neuzticības izteikšanu Kristovskim bija labvēlīgs un viņš amatu saglabāja.

PS valde, pamatojoties uz Ētikas komisijas atzinumu, nolēma paziņot par norobežošanos no Sluča uzskatiem un izslēgt viņu no partijas. Kā skaidroja partijā, Sluci tika nolemts izslēgt no partijas, jo viņa uzskati, kurus viņš ir paudis atkārtoti, ir nesavienojami ar partijas programmu un statūtiem, tie ir nedemokrātiski un neētiski.

2009.gadā Slucis PS ziedoja 998 latus, 2010.gada aprīlī - 5209 latus, bet septembrī - 5463 latus, tātad kopā 11 670 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas