Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Snigšana un vējš tikai pastiprināsies

Ap pusdienlaiku dziļš un aktīvs ciklona centrs atradīsies virs Latvijas, kas nozīmē, ka visā Latvijas teritorijā gaidāms stiprs sniegs un vējš, bet pēcpusdienā piekrastes rajonos tas sasniegs vētras spēku, _Dienu _informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.

Šonakt dziļš un aktīvs ciklons no Ukrainas pārvietojies ziemeļu virzienā, un svētdienas rītā tā centrs atradās virs Baltkrievijas. Dienas laikā tas vēl vairāk padziļināsies un pietuvosies Latvijas teritorijai. Pēcpusdienā tā centrs jau atradīsies virs Igaunijas. Ciklona rietumu mala svētdien un jaunās nedēļas sākumā Latvijā noteiks sniegotus un vējainus laika apstākļus.

Pūšot stipram vējam, arī putinās, tādēļ autovadītājiem jāievēro īpaša piesardzība, jo snigšans laikā pasliktināsies redzamība, bet uz ceļiem veidosies sniega sanesumi. Latvijas Autoceļu direkcija vēstī, ka apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir daudzviet Kurzemē, Latgalē un Vidzemē, kur snieg un brauktuves apledo, un notiek to apstrāde ar pretslīdes materiālu. Vietējās nozīmes ceļus daudzviet klāj piebraukta sniega kārta.

Ciklona ietekmē svētdien priekšpusdienā Latvijā gaidāma ziemeļu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 20-24 m/s, bet pēcpusdienā tas piekrastes rajonos sasniegs ļoti stipras vētras spēku: 27-32 m/s. Stiprs vējš saglabāsies arī vakarā un naktī uz pirmdienu. Tikai pirmdien, ciklonam pavājinoties, dienas laikā vējš pakāpeniski pierims līdz brāzmām 15-19 m/s.

Līdz ar brāzmainajiem ziemeļu puses vējiem piekrastē, arī Rīgā svētdien priekšpusdienā gaidāma strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās, tādēļ īpaši piesardzīgiem jābūt piekrastē, kā arī pie Daugavas ietekas dzīvojošajiem, brīdina sinoptiķi.

Tuvākajās dienās Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pieturēsies zem 0º atzīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Segliņš sasauc glābšanas dienestu vadītāju sanāksmi


Nakts pirms vētras paiet mierīgi, ceļi grūti izbraucami


Šodien visvairāk sniegu prognozē Vidzemē


Plūdu aizsargdambi veidos tikai kritiskā situācijā


Ciklons jau izraisījis sniegputeņus Eiropā un turpina pastiprināties


SKATIES VĒL:


LASĪTĀJU FOTO: Pirmais sniegs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas