Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Sociologs: jaunās partijas neieguļas vēlētāju apziņā

Pilsonisko savienību, kura sabiedriskās domas aptaujās par attieksmi pret partijām Eiropas Parlamenta un Rīgas domes vēlēšanās, pateicoties saviem līderiem Sandrai Kalnietei un Ģirtam Valdim Kristovskim, ir ieguvusi diezgan lielu atbalstu, Saeimas vēlēšanās atbalstītu tikai 2,2% aptaujāto. Arī par otru jaunizveidoto politisko spēku Sabiedrība citai politikai balsotu tikai 2,2% pilsoņu, liecina Latvija faktu aptauja.

LF direktors Aigars Freimanis atzina, ka jaunie politiskie spēki vēl nav iedzīvojušies vai "neieguļas lielas vēlētāju daļas apziņā". SCP joprojām esot uzlūkojama kā divu pazīstamu personu partija, ar to domāti tās līderi Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks. Raksturojot aprīlī veikto aptauju, A.Freimanis atzina, ka opozīcijas partijas jūtas komfortablāk — ne tikai Saskaņas centrs, kas "joprojām ir uz viļņa" ar 13,7% atbalstītāju reitinga tabulas galvgalī, bet arī LPP/LC — to gan atbalsta tikai 2,2%, taču te esot jāmin bijušā premjera Ivara Godmaņa, kā arī Rīgas mēra kandidāta Aināra Šlesera faktors. Gan šis gadījums, gan atšķirīgā attieksme pret Pilsonisko savienību vienās vēlēšanās, kurās lielu lomu spēlē lokomotīves, un Saeimas vēlēšanās, kurās iespējas akcentēt līderus ir mazākas, parādot, ka "personāliju politika ir un paliek viena no Latvijas politikas īpatnībām," uzskata sociologs.

Aprīlī veiktā aptauja parāda, ka atbalstu nedaudz zaudē Zaļo un Zemnieku savienība, kas reitingu tabulā ir trešā ar 4,4%. Taču Tautas partija un TB/LNNK, kuras katru atbalsta 1,9% pilsoņu, turpinot stāvēt uz vietas. Savu izvēli nav izdarījuši 33,2% aptaujāto, bet 16,7% nepiedalītos vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Partiju reitingi. Latvijas faktu aptauja aprīlī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas