Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Sods pār varu vai vara pār sodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Laura
L
Un tomēr - krīze ir galvās, visupirms mūsu politikāņu galvās. Bet arī - vēlētāju galviņās. No krīzes spēj izvest tikai krietni, gudri valstsvīri. Kur tādi ir?
leitis
l
Ciniki ir ideaalisti ar paarak augstiem standartiem
Šampēteris>ciniķis
Š
Labs piemērs - nerok kanālus , bet lūdz dievu. Tas saglabājies līdz mūsdienām - nedarām, jo krīze. Krīze sabiedrības mutēs apsteidz krīzi ekonomikā. Varbūt tāpēc dažs experts saka: tas ko mēs saucam par krīzi ir tikai ūdens atkāpšanās pirms cunami.
ciniķis
c
Kārtējais muļķīgais postulāts - krīze esot cilvēku prātos un galvās, nevis ārējos apstākļos vai naudā, bet tukšie maki esot tikai krīzes spoguļattēls. It kā tad, ja visi kā narkomāni ingnorētu realitāti un uzskatītu, ka viss ir labi, objektīvā sociālekonomiskā situācija būtu kaut par mata tiesu būtu labāka. Es vienmēr esmu teicis, lai atrisinātu problēmu ir skaidri ( bez muļķīga optimisma un patosa) jāapzinās situācija, kurā mēs esam, jo tikai precīzs un adekvāts situācijas novērtējums var dot pareizus un loģiskus risinājumus izejai no krīzes. Ja mēs krīzes cēloņus saskatīsim "cilvēku galvās" nevis objektīvos ekonomiskos procesos, tad mēs ne tikai netiksim ārā no šīs krīzes, bet brauksim tajā aizvien dziļāk. Šie mīti par krīzi cilvēku galvās nevis ekonomikā, man atgādina seno cilšu problēmu risinājumus, kad uznāca sausums viņi lūdza Dievus un veica mistiskus rituālus gaidot lietu, tā vietā, lai raktu kanālus no upēm un veidotu apūdeņošanas infrastruktūru. Tie, kas racionāli raka tos kanālus izdzīvoja, tie, kas paļāvās uz to, ka "atrisināsim krīzi galvās" un viss atrisināsies pats no sevis, zaudēja simtiem tūkstošiem iedzīvotāju. Tāpat arī mums, paļaušanās uz viltus praviešiem un viltus glābējiem draud tikai un vienīgi ar sociālo katastrofu un baidos, ka cietumos vietu visiem nebūs, tāpat kā nebūs, kas tos visus cietumos liek. Tad, kad badā mirstošā tauta tāpat kā Argentīnā grupās pa 5000 vai pat pa 10 000 dosies laupīt lielveikalus, likt cietumā viņus vienkārši nebūs kam. Ar politiskiem lēmumiem var panākt situāciju, kad 95% iedzīvotāju tiek pasludināti ārpus esošā likuma, tikai jautājums kam likums kalpo tiem 95% vai tiem 5%? Jebkurš likums ir spēkā tikai līdz tam brīdim, kamēr vairākums to ievēro, tāpat kā jebkura vara pastāv tik ilgi, kamēr vairākums to akceptē. Tā, ka par tiesiskumu man te var nemaz nestāstīt, tās ir tādas glupības ar ko ārstēt pusaudžus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas