Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Šonedēļ LIC reģistrēti 214 jaunās gripas slimnieki

Šīs nedēļas pirmajās četrās dienās Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) 214 cilvēkiem laboratoriski apstiprināta jaunā gripas AH1N1 vīrusa diagnoze, liecina LIC apkopotā informācija.

Tāpat LIC informē, ka iepriekšējā diennaktī stacionēti 17 pacienti ar aizdomām par saslimšanu ar jauno vīrusu un stacionārā patlaban ir 60 šī vīrusa pacienti.

Gripa lielākoties līdz šim LIC reģistrētajiem pacientiem noritējusi vieglā formā, tāpēc vairāki slimnieki nav tikuši stacionēti, bet ārstējušies ambulatori mājās.

Ņemot vērā jaunākos datus, LIC informē, ka no jūnija Latvijā oficiāli reģistrēti 600 jaunās gripas saslimšanas gadījumi. Pārējos gadījumos laboratoriski analīzes nav veiktas, taču nākamnedēļ būs pieejama informācija ar jaunākajiem datiem par saslimstību Latvijas reģionos.

Kā ziņots, LIC pārstāve Liene Johansone uzsvēra, ka pagaidām sezonālās gripas izplatība nav konstatēta, tāpēc arī visi gadījumi, kad tiek slēgtas skolas vai arī ir sasniegts epidēmiskais slieksnis, saistāmi ar jaunās gripas izplatību.

Johansone arī pastāstīja, ka patlaban gripas pacientiem, kuri ārstējas LIC, slimība norit vieglā vai vidēji smagā formā un smagu slimnieku nav.

Jau ziņots, ka jaunās gripas izplatība epidēmijas slieksni pārsniegusi piecās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā un Rēzeknē.

Turpmāk LIC katru nedēļu apkopos informāciju par situāciju Latvijas pilsētās, informējot, kurās no tām gripas izplatība ir visaugstākā.

Epidēmijas slieksnis tiek pārsniegts, kad ir vismaz 100 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Kopš pagājušās nedēļas ir konstatēta noturīga gripas izplatīšanās Latvijā, tāpēc vairs netiek ņemtas analīzes pilnīgi visiem saslimušajiem. Diagnoze tiek noteikta klīniski epidemioloģiskā ceļā jeb pēc simptomiem, izņemot īpašus gadījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas