Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Šoziem Latvijā varētu būt trīs gripas vīrusi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Čiko
Č
Cilvēki mīļie!Neindējiet sevi ar visādiem draņķiem.Priekš kam mums vajadzīgi sveši olbaltumi un pārējās draņķības?Jo neviens nezin,kā tas atsauksies uz mūsu veselību pēc gadiem 3-4.Ko nu runāt par bērniem,tas vispār ir vājprāts.
pakausis
p
aga.. vinjas Anglijaa nobanoja tieshi taapeec ka vinjaam nebija blakusparaadiibu :)) un paareejaas valstiis arii :) a dzheki kas razho to meeslu pret cuuku gripu tik pieshauj vinju klaat ikgadeejai potei - lai neindeetu cilveekus taalaak :DD
Ieva
I
Es neko tādu neapgalvoju, taču ir liela starpība, vai astmatiķiem, piemēram, pēc vakcinācijas ir nepieciešama kāda papildus deva inhalējamo glikokortikoīdu vai arī viņš nonāk (ja nonāk) slimnīcā ar smagu plaušu tūsku. Vai, piemēram, cilvēks ar epilepsiju- jā, pēc vakcinēšanās viņš var uz dienu- divām kļūt nedaudz vairāk uzvilkts vai tieši otrādi- gurdens, taču augsta temperatūra var beigties pat ar dzīvībai bīstamām krampju lēkmēm, delīriju utt.
veselais
v
"Tieši otrādi, slimajiem būtu jāvakcinējas, jo vakcīnas veido no vīrusa raksturīgākajām sastāvdaļām, kas pašas par sevi ir absolūti nekaitīgas (atšķirībā no vīrusa)" - Lieliski, beidzot ir potes bez blakus parādībām un komplikācijām.
alpaka cukurgalva
a
takie komentetaji, te tak rakstits, ka shogad bus viss ok, ne ta ka pagajusogad. besi ara tie veganiski pretzalem noskanotie cilveki. kas pat bernus nepote, un tad izdoma visadas sazverestibas teorijas, kad vinji agra vecuma nomirst no briesmigam slimibam. ka tur nez kadas retas kaites, bet pasi nav vainigi. ar galvu vajag domat.
Ieva
I
Jā, un, lai hroniskajiem slimniekiem nevajadzētu nīkt rindās pie ģimenes ārsta, ir jāpanāk, ka kompensējamos medikamentus, neatkarīgi no devas un cenas drīkst izrakstīt līdz sezonas beigām, jo vēl Bārbijas izteiktie apgalvojumi, ka sapirksies te uz vairākiem mēnešiem un tad ņems un nomirs, godīgi sakot ir traģikomiski. Tas pats ar norīkojumiem: ja pacientam sezonas laikā ir jāiet pie speciālista, tad nekādus norīkojumus. Baidīties par pārmērīgu pieplūdumu nav nekāda pamata, jo pirmkārt kvotas ir milzīgas, otrkārt ģimenes ārsta rīcībā vienalga nav tā aprīkojuma, lai reāli pārliecinātos, ka pacientam speciālists nav nepieciešams. Savukārt paši no rakstu darbiem atbrīvotie ģimenes ārsti tad varēs ar pilnu sparu pievērsties gripai.
qq
q
...un viena tipa, valsts iegādāta, vakcīna. Lai dzīvo specifiskā imūnterāpija, mūžīgais infektoloģijas centrs un LPP simbols- Barbija!
Ieva
I
Tieši otrādi, slimajiem būtu jāvakcinējas, jo vakcīnas veido no vīrusa raksturīgākajām sastāvdaļām, kas pašas par sevi ir absolūti nekaitīgas (atšķirībā no vīrusa), taču atkal ir viens bet: sēžot rindā pie ģimenes ārsta, un, ja ģimenes ārsts pats nevakcinē, tad vēl vienā rindā uz vakcināciju, inficēties var vēl pirms vakcīna būs iedarbojusies, turklāt inficēties arī ar tiem vīrusiem, pret kuriem vakcīnas nav. Ne jau velti ārsti slimniekus ar hroniskām slimībām aicina daudz uzturēties svaigā gaisā, nevis sēdēt rindās.
veselais
v
"Par vakcinēšanos LIC īpaši domāt aicina riska grupa pacientus jeb tos, kuri sirgst ar hroniskām saslimšanām, mazus bērnus un vecākus cilvēkus." - vai tad slimus cilvēlus ar vāju imūnsistēmu var vakcinēt ...? reklamēt zāles vajadzētu aizliegt tāpat kā alkoholu ...
pakausis
p
vari iisumaa paarstaastiit? mani gluzhi nepaarliecina saakumaa mineetie WHO autori.. tie jau var sarakstiit dajebku lai tikai ljaudis piedabuutu taas savas vakciinas shpriceet iekshaa.. un iisti negribaas uz to teereet savu laiku :)
Ieva
I
Bet tu padomā, kāpēc tas ir tā! Visi mirušie, izņemot laikam divus, jau pirms saslimšanas bija sliktā stāvoklī: diabēts, ateroskleroze utt, turklāt nekas nebija tā īsti ārstēts. Un par tiem diviem arī ir zināms tikai tas, ka par hroniskām slimībām neviens neko nezināja. Ja būtu normāla veselības aprūpe, nevis tāda, kas balstās uz kvotām un ierēdņu, kas neko tālāk, par savām vajadzībām neredz, izstrādātiem noteikumiem....
Ieva
I
Nepareizi rakstīts: nevis no pandēmiskās gripas komplikācijām nomira, bet gandrīz visi nomira no gripas izraisīta hroniskas slimības saasinājuma. Un, lai gan diviem (laikam) neko hronisku neatrada, tas iespējams bija tādēļ, ka neko nemeklēja. Kāda atšķirība? No iznākuma viedokļa principā nekāda, taču, ja pievēršamies realitātei, tad kļūst skaidrs, ka: 1) visiem hronisko slimību slimniekiem, īpaši tādiem, kam ir plaušu, sirds un asinsvadu un nieru slimības, kā arī galvas smadzeņu audzēji vai bojājumi, īpaši kopā ar epilepsiju, ir jānodrošina rūpīga veselības aprūpe pēc nepieciešamības, nevis pēc kvotām; 2) gripas sezonas laikā ir jānodrošina vairāk dežūrārstu un jāatceļ maksa par nepamatotu izsaukumu, jo hipohondriķi tik un tā izsauks, taču tāpat ir cilvēki, kas ir tendēti paciesties līdz pēdējam brīdim;
H1N1 bulsits
H
Karteja disinformacija. Vai tad raksts reklama vakcinem? . palasiet: Atvainojos ka sadu rakstu varu atrast tikai anglu valoda.
pakausis
p
un aaaiziet visi vakcineeties pret baiso H1N1 viirusinju :) ar to pashu vakciinu kuru aizliedza Austraalijaa, Indijaa, Anglijaa un daudzaas citaas valstiis deelj dramatiskajaam veseliibas probleemaam ko taas izraisa :)) dabuusi krampjus bet vismaz iesnas nebuus :))
Vīruss
V
Sapratāt? Un tagad - marš visi riksītī vakcinēties! Un 3-kārtīgi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas