Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sprūdžs: Varbūtība, ka Lembergs tiks atlaists ir 100%

Varbūtība, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) tiks atlaists, ir 100%, šodien žurnālistiem pirms valdības komitejas sēdes norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Viņš teica, ka tiks vērtēti Lemberga paskaidrojumi un veikta visa nepieciešamā procedūra, taču, ja neatklāsies kas pārsteidzošs, viņš neredzot iespēju, ka pie pašreizējiem apstākļiem tas varētu atrisināties kā citādi.

Pēc Sprūdža teiktā, ir skaidrs, ka notiks juridiska cīņa, taču ministrija tai esot gatava.

Šodien ministrs gaida Lemberga paskaidrojumus, savukārt rīt viņš varētu lemt par tālāko rīcību. Ņemot vērā patlaban zināmo informāciju, ministrs neredzot citas iespējas, kā Lemberga atstādināšanu. Saskaņā ar likumu ministrs var atstādināt pašvaldības vadītāju no pienākumu pildīšanas.

Lai gan prokuratūras sniegtā informācija attiecas uz laika posmu, kas bija pirms Sprūdža stāšanās amatā, viņš norādīja, ka domes priekšsēdētājs ir joprojām tas pats un arī tie paši uzņēmumi turpina darboties.

Kā ziņots, šodien ir pēdējā diena, kad Ventspils mēram Lembergam ir jāiesniedz skaidrojumi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Sprūdžam par darbību Ventspils pašvaldībā.

Lembergam 12.oktobrī tika pieprasīts trīs dienu laikā sniegt ministram paskaidrojumus par konkrētu lēmumu pieņemšanas apstākļiem Ventspils pašvaldībā. Pēc iepazīšanās ar saņemtajiem paskaidrojumiem ministrs var atstādināt pašvaldības vadītāju no pienākumu pildīšanas, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Kristīne Barševska.

Sprūdžs šādi rīkojies, jo no Ģenerālprokuratūras saņēmis šokējošu informāciju par Lemberga saimniekošanu Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas