Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Staķi un Gavaru apstiprina amatos; TP balso pret vai atturas

Saeimas vairākuma atbalstu ceturtdien guva gan reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā izvirzītā Dagnija Staķe (ZZS), gan veselības ministra amatam virzītais - Didzis Gavars.Par D.Staķes apstiprināšanu nobalsoja 48 deputāti, pret balsoja 24, bet 5 deputāti atturējās.Par D.Gavara apstiprināšanu veselības ministra amatā balsoja 49 deputāti, pret balsoja 25, bet 16 deputāti atturējās.

Balsojumā par pašvaldību lietu ministri D.Staķi daļa Tautas partijas deputātu atturējās, bet daļa nebalsoja, liecina balsojums Saeimā. Pret D.Staķi nobalsoja Saskaņas centra deputāti, PCTVL un LPP/LC.

Arī veselības ministru D.Gavaru atbalstīja tikai koalīcijas deputāti.

D.Gavars īsi pēc ievēlēšanas vēlreiz apliecināja savu redzējumu par nepieciešamību mainīt domāšanas veidu veselības aprūpē, pievēršoties "medicīnisko vajadzību" izvērtēšanai. Viņš arī apliecināja, ka patlaban gatavojies strādāt šajā amatā tikai līdz jaunās Saeimas sanākšanai un pagaidām nav domājis par startēšanu parlamenta vēlēšanās, ziņo BNS.

"Ja ir lēmums šo ministriju saglabāt, tad strādāšu tā, it kā tā netiktu likvidēta," teica D.Staķe, vienlaikus norādot, ka rēķināsies ar to, ka pēc nepilna pusgada jau būs nākamā Saeima un nekādus radikālus pasākumus tādēļ nesāks. “Strādāsim ikdienas darbu," piemetināja politiķe.

Viņa gan apstiprināja, ka joprojām kā pirmos uzdevumus redz to novadu apmeklēšanu, kur radušies iebildumi pret pagastu apvienošanu administratīvi teritoriālās reformas ietvaros, lai noskaidrotu, vai šie protesti ir tiešām iedzīvotāju neapmierinātības radīti vai arī kādu personu interesēs tapuši. Ja ministre konstatēs, ka notiekošais nudien ir vietējo iedzīvotāju neapmierinātība, tiks veikti attiecīgi pasākumi, jo svarīgākais ir sabiedrības intereses un sabiedrisko pakalpojumu nodrošināšana.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas