Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Stalts oficiāli izstājies no VL-TB/LNNK frakcijas

Deputāts Dāvis Stalts oficiāli izstājies no nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas, jo Saeimā saņemts gan frakcijas, gan Stalta iesniegums.

Kā skaidroja Saeimas Preses dienestā, deputāts ir izstājies no frakcijas, kad ir saņemts frakcijas iesniegums. Par to jāziņo arī Saeimas Prezidijam, kas šo informāciju pieņems zināšanai.

Arī ceturtdien Saeimas plenārsēdē Stalts vairs nesēdēja ierastajā vietā starp nacionālās apvienības deputātiem.

Kā ziņots, Stalts skaidroja, ka "visam punktu pieliek" tas, ka frakcija neatbalsta viņa darbību parlamentārās izmeklēšanas komisijā par Ķemeru sanatorijas jautājumu, vēl jo vairāk komisijas vadītāja amatā.

Stalts jau iepriekš bija atzinis, ka viņam ar VL-TB/LNNK ir "sakāpinātas" attiecības. Tāpat viņš sacīja, ka ir problemātiski "darboties komandā, kura nevēlas, lai tu tajā darbotos".

Arī biedrības Demokrātiskie patrioti valde jau iepriekš aicinājusi savu biedru Staltu izstāties no nacionālās apvienības frakcijas saistībā ar 16.marta notikumiem.

Ja kāds deputāts izstājas no kādas parlamenta frakcijas, viņš nezaudē deputāta mandātu, tomēr šajā Saeimā viņš nevar pievienoties citai frakcijai un turpmāk tiek uzskatīts par pie frakcijām nepiederošu deputātu. Sākot ar 10.Saeimu, viena nosaukuma deputātu kandidātu saraksta deputāti var izveidot tikai vienu frakciju un nevar iestāties citā frakcijā.

Līdz šim VL-TB/LNNK frakcijā bija 14 deputāti, bet līdz ar Stalta izstāšanos frakcijā palika 13 parlamentārieši. Koalīciju veido 56 deputāti, tostarp 20 Vienotības pārstāvji, 16 Reformu partijas deputāti, 13 VL-TB/LNNK parlamentārieši un septiņi pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Jau ziņots, ka Saeima nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas