Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Strausa bīstamā politika

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
sieviete
s
Jautājumu rodas daudz :) galvenais - kāds ir šīs akcijas mērķis - tiešām veikt pārbaudes un apzināt visu Latvijas sieviešu veselības stāvokli šai jomā jeb noslogot pastu, iztērēt naudu, ievilkt tabulā ķeksīti, lepni pasludināt latviju kā šīs apziņošanas metodes lietotāju? Pēc VOAVA darbības apraksta spriežot - ierēdņi bez jēgas un rezultāta atkal tērē naudu. katrā ziņā darba organizācija ir katastrofāla! 1. cik Latvijā ir sieviešu 25-70 g.v. ? Kā tiek sadalīts apziņojamo skaits 3 gadu intervālā - pa dzimšanas gadiem, nejauši, pēc valsts reģioniem? Vai eksistē atgriezeniskā saite - kas un kā uzskata skrīningu veikušās/neveikušās/atkārtoti apziņojamās pacientes? 2. VOAVA pa pastu 2-os mēnešos apziņojusi 19 400? Cik tas maksāja? Kāds ir rezultāts? Vai nebija drošāk vispirms apzināt potenciālās klientes caur ģimenes ārstiem, ginekologiem? Vai apsekošanu varēja veikt pa reģioniem kompleksi? 3. kas notiek ar brīvajām / neaizpildītajām vietām? Vai uz tām var pieteikties tās, kuras nav saņēmušas uzaicinājumus, negaidot vēl 2 gadus? Vai tiešām apziņošana attiecas tikai uz sievietēm, kuras ir valsts ginekologu kartotēkā jeb uz visām? Kā tiek apzinātas tās, kuras skrīningu veic par maksu?
Ilze
I
Arī mana atbilde sašutušajai ginekoloģei ir tāda, ka es apmeklēju ārstu, kuram nav līguma ar VOAVA. Un man lielākā daļa draudzeņu apmeklē ginekologus, kuriem nav līguma ar valsti. Cik noprotu, tad šīs pārbaudes var veikt tikai pie valsts ārstiem, līdz ar to arī tajā gadā, kad es saņemšu ielūgumu apmeklēt ārstu, lai veiktu pārbaudi, statistikā parādīšos kā neapzinīgā un neieinteresētā. Cik man zināms, neviens normāls ginekologs neslēdz līgumu ar VOAVA, lai par vienu vizīti saņemtu 7 latus. :) Es arī neslēgtu:)
Luize
L
Kaut kā neēsmu manījusi, ka man kaut kas būtu atsūtīts, kaut izpētiju, ka arī 1966 gadam būs šis valsts apmaksātais skrīnings. Tā kā esmu apzinīga vismaz šīs nozares ārsta apmeklētāja, tad nu šo skrīningu katru gadu veicu par saviem līdzekļiem un tā arī izdarīju šogad. Tā, ka nav ko brīnīties, ka ir tikai 2%. Daļa to veikusi bez valsts "palīdzības", kas jau paši par sevi rūpējas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas