Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Strautmane redzējusi sapni par uzņēmēju partiju "Varenā Latvija"

Žurnāliste Baiba Strautmane domubiedru grupas KOPA diskusiju forumā sestdien aicināja meklēt visus iespējamos veidus, lai piedāvātu alternatīvu informāciju un izglītotu tos vēlētājus, kurus nekas neinteresē, kuri nevēlas zināt, kas notiek valstī, un negrib piedalīties vēlēšanās. Viņasprāt, situācijā, kad vairāki mediji mainījuši īpašniekus un žurnālisti nespēj nodrošināt vēlētāju izglītošanu, šo cilvēku izvēle vēlēšanās var tikt pakļauta masveida reklāmas kampaņām.

Diskusijā B.Strautmane klātesošajiem pastāstīja par kādu savu sapni, kurā politiski aktīvi uzņēmēji baroja ar zirņiem Latvijas iedzīvotājus restorānā Lido. Iedzīvotāji laimīgi devušies uz vēlēšanu iecirkņiem un nobalsojuši par uzņēmēju partiju. «Un šai partijai atkal izdevās. Šoreiz tā bija izpaudusi savu pašapziņu nosaukumā Varenā Latvija,» par savu sapni stāstīt beidza B.Strautmane. Viņa atgādināja eksprezidentes Vairas Vīķes – Freibergas savulaik teikto, «ka šī var būt pēdējā kauja».

Žurnāliste izteica šaubas par mediju spēju veikt savu lomu vēlēšanu kampaņas laikā. Viņa minēja LNT īpašnieka  Andreja Ēķa intervijā teikto, ka viņš katru reizi iekāpjot lidmašīnā, saka paldies Šleseram, uz Dienas vāka pēdējos mēnešos četras reizes bijis Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle, «bet par Neatkarīgu rīta avīzi es vispār nerunāšu». Cilvēkus, kuri neinteresējas par politiku un vispār neko nevēlas zināt, varot ļoti viegli pārliecināt ar reklāmām, tāpēc ir svarīgi politiski izglītot sabiedrību, mudinot cilvēkus aicināt pie sevis deputātus, tikties, negaidot, kad politiķi ieradīsies paši. Tikpat svarīgi ir stāstīt radiem, paziņām, kaimiņiem un citiem līdzcilvēkiem par politiskajiem procesiem.

Uzstāšanās beigās B.Strautmane atgādināja, ka drīz paies 15 gadi, kopš bijušais premjers Vilis Krištopans (toreiz LC) nosauca Latviju par muļķu zemi. «Sabiedrībai nāktu par labu, ja izdotos pierādīt lielajam Vilim, ka tā nav taisnība,» sacīja B.Strautmane.

Domubiedru grupas KOPA diskusiju vadīja Vita Jaunzeme un Pauls Raudseps. Tajā uzstājās arī žurnālists Edijs Bošs un Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis. V.Jaunzeme arī uzsvēra, ka KOPU veido domubiedri, kas neplāno pieslieties kādam politiskajam spēkam — tās uzdevums ir iedvesmot cilvēkus būt aktīviem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas