Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Strīķe: manā biogrāfijā nav melno caurumu

Masu medijos publicētā informācija par melnajiem caurumiem biogrāfijā ir murgi ar mērķi izēst mani no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), portālam Diena.lv pastāstīja KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe.“Mans tēvs nekad nav bijis padomju armijā, viņš nav bijis tankists, kā tur raksta, tāpat es neesmu ārvalstu spiedze.

Mans tēvs pēc izglītības ir civilais inženieris, speciālists dzelzsbetona konstrukcijās. Tagad viņš ir krietnā vecumā un būs šokā, lasot melīgo publikāciju,” sacīja J. Strīķe. Tiesa, dažas rakstā minētās detaļas J. Strīķe atzīst par patiesām, piemēram, viņa tiešām ir mācījusies kādā no Maskavas skolām un viņas uzvārds pirms laulībām ir bijis Potapova. Savukārt ar vārdu Anna viņai saistības nav. “Maskavas skolu, kurā mācījos, pirms gadiem četriem apmeklēja _Privātās dzīves_ žurnālisti, visu izpētīja un uzrakstīja, tas nav nekas jauns,” atzīst korupcijas apkarotāja.

“Pretīgākais ir, ka tās fotogrāfijas, kas ir pievienotas rakstam, ir iegūtas nelikumīgā ceļā,” atklāj J. Strīķe. Bildes glabājušās kādā datorā. J. Strīķe pagaidām nevar pateikt, vai vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs, lai tās izmeklētu šo faktu.

Korupcijas apkarotāja uzskata, ka NRA publikācija tapusi tādēļ, ka daudzi grib, lai viņa birojā vairs nestrādātu. J. Strīķe gan nekonkretizē, kas tieši vēlas mest ēnu uz viņas reputāciju, taču norāda, ka birojs ir ierosinājis “pietiekami daudz krimināllietu”.

Portālā Nra.lv trešdien publicēts neskaidrs raksts par it kā NRA (Neatkarīgā rīta avīze) rīcībā esošiem materiāliem, kas met ēnu uz J. Strīķes pagātni. Tur minēts, ka Juta kādriez bijusi Anna Potapova, ka viņas tēvs, PSRS armijas virsnieks, iespējams, bijis specdienestu aģents, tāpat pieļauts, ka arī pati Strīķe varētu būt aģente, par ko liecinot stažēšanās Dānijas policijā, kā arī pieminēta viņas un viņas vīra Maigura Strīķa (Militārās pretizlūkošanas dienesta vadītāja) saikne ar Einaru Repši un draudzība ar brāļiem Viņķeliem, no kuriem viens (Pēteris)  strādājis Latvijas diplomātiskajā dienestā Krievijā.

Rakstā teikts, ka NRA nosūtīs tās rīcībā esošos mnateriālus par J. Strīķi “tiesībsargājošām iestādēm izvērtēšanai”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas