Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Sudraba: naudas samazinājums VK apdraudētu revīzijas

Valsts kontrole (VK) nākamgad budžetu plāno samazināt par 30 tūkstošiem latu, intervijā _Dienai _atklāja valsts kontroliere Inguna Sudraba. Viņa norādīja, ka lielāks budžeta līdzekļu samazinājums tieši apdraudētu vienīgās VK funkcijas izpildi – revīziju veikšanu.VK budžets ir aptuveni 4,6 miljoni latu, līdz ar to samazinājums ir mazāks nekā viens procents. Jau vēstīts, ka premjera uzstādījums ir, ka nākamā gada izdevumus samazināt par 10,64% salīdzinājumā ar šo gadu. Tomēr VK ir viena no tām institūcijām, kuras budžetu nosaka Saeima, ne Ministru kabinets.

“Uzskatu, ka drīzāk VK ar savu darbu var dot lielu pienesumu, veicot revīzijas un norādot, kur līdzekļi netiek izmantoti efektīvi,” norāda I. Sudraba. Viņa minēja, ka valdības pieprasītais 10% samazinājums, kas būtu pusmiljons latu, nozīmētu neveikt aptuveni sešas revīzijas. “Tomēr likums nosaka, ka šīs revīzijas ir jāveic,” uzsver I.Sudraba.

Viņa atgādināja, ka VK ir jāveic visu valsts iestāžu finanšu revīzijas un visi revidenti pie tā ir nodarbināti līdz kārtējā gada aprīlim. Savukārt pēc tam revidenti pārbauda, cik lietderīgi tiek izlietoti valsts un pašvaldību līdzekļi un apsaimniekota manta. To ietvaros revidenti veic pārbaudes par iestāžu darbības ekonomiskumu, efektivitāti un produktivitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas