Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Sudraba: piestātņu iznomāšana bez konkursa ir likumpārkāpums

Valsts kontroliere Ingūna Sudraba par likumpārkāpumu nodevēja Rīgas vadības – vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) un mēra Nila Ušakova (SC) nostāju, ka uzņēmējam bez konkursa var iznomāt Daugavmalu. Projekta ideja ir uz Daugavas ūdens izveidot vietu ar bāriem, restorāniem, kafejnīcām, viesnīcām, jahtu un laivu piestātnēm, veikaliem un daudz ko citu.

A.Šlesers šai uzņēmēja idejai piekritis uzreiz, bet mērs N.Ušakovs paudis, ka konkursa rīkošana par peldošo piestātņu izvietošanu Daugavmalā nebūtu ētiska pret uzņēmēju. Nākamreiz, kad uzņēmējam parādīsies ekskluzīva ideja, vai viņš gribēs dalīties ar Rīgas pašvaldību? vaicā N.Uškovs. Rīgas domē vērsās uzņēmums _P.V.B._

Tāpēc, ka kāds ir atnācis ar ideju, ko darīt konkrētā pašvaldības teritorijā, manuprāt, uzreiz nenozīmē ekskluzīvas tiesības šo projektu realizēt, šodien telekompānijai LNT komentēja Valsts kontroliere. Viņas vērtējumā tas būtu likumpārkāpums.

“Ja pašvaldība pirks kādu pakalpojumu un iznomās teritoriju vai zemi, dodot iespēju kādam gūt labumu, es to uzskatīšu par likumpārkāpumu, jo pašvaldība nevarēs pierādīt, ka šis ir visefektīvākais veids līdzekļu resursu izmantošanā.”

Komentējot N.Ušakova pausto, ka konkursa rīkošana nebūtu ētiska pret uzņēmēju, kurš nācis klajā ar “ekskluzīvu ideju”, viņa atbildēja: “Bet varbūt jums nepajautāja, vai vēl kādam citam arī nav kāda ideja? Varbūt jūs atnāksiet ar vēl brīnišķīgāku ideju par to, kā attīstīt krastmalu? Tikai šādā konkursa ceļā var iegūt labāko risinājumu.”

Viņa nesaprot, kāpēc deputāti nevēlas darīt lietas caurspīdīgi un visiem saprotami, lai gūtu lielāku rīdzinieku uzticēšanos. I.Sudrabu kā rīdzinieki nepametot šaubas, redzot, kā uzņēmēji atbalstīja Rīgas domē ievēlētos deputātus un kuri uzņēmēji šobrīd tiek atbalstīti savu projektu realizācijā no Rīgas domes puses.“Neesmu redzējusi tādu projektu, par ko varētu teikt – šo mēs darām visu rīdzinieku labā.”

Atgādinām, ka pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe iepriekš portālam Diena.lv uzsvēra, ka pastāv noteikta kārtībā, kādā varētu dot zaļo gaismu šai uzņēmēja idejai. Vispirms būtu nepieciešams arhitektu konkurss par to, kādai jāizskatās krastmalai kopumā. J.Dripe nav redzējis projektu par peldošo būvju izvietošanu uz Daugavas, taču sacīja, ka pilsētas attīstības plāns to pieļauj. Runa gan ir tikai par sezonālām būvēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas